Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért pazarolnak ennyire sok...

Miért pazarolnak ennyire sok ételt az emberek?!

Figyelt kérdés
Egy nagy cégnél dolgozom Budapesten, ahol nap mint nap látom, mennyi élelmiszert dobnak ki az emberek a kukába. Ebédnél, ha fele megmarad, nem teszi el délutánra, inkább kidobja. Céges buli után szintén megy a kukába a meg nem kezdett kenyér, virsli stb. A szívem megszakad ezért a rengeteg kajáért. Miért nem lehet erre jobban odafigyelni?
2016. júl. 6. 08:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg tőlük! Én nem pazarlok, így csak tippem van: nem számít nekik.
2016. júl. 6. 08:12
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom. De igazad van... Én itthon is figyelek arra ,hogy minél kevesebb dolog kerüljön a kukába.. Nekem az a kedvencem amikor x,y , a szállodában a svéd asztálnál jól megrakja tányérját étellel eszik belőle 2-3 falatot. Aztán otthagyja.. Sose fogom megérteni ezt a viselkedést. Nem rég egy ilyen svéd asztalos helyen Lengyelországban egy annyit eszel fix összeget fizetsz helyen a pincérek elmondták és az étlapra is kiírták amennyiben a tányérodon hagyod a kiszedett étel több mint 30% dupla áron étkeztél. Lehet ,hogy nálunk ebben az országban is működne. Ha jól tudom nálunk még nincs engedélyezve ,hogy ilyen esetben amit írtál bármilyen rászoruló szervezetnek vagy bárkinek oda lehetne adni a maradékot. Más országokban ez működik. Olyat hallottam már, hogy a dolgozok haza vihették a családnak azt az étel maradékot ami nem fogyott el és nem került felszolgálásra. De szerintem ez maradék hazaviteles dolog sem működik igazán.
2016. júl. 6. 08:19
 3/12 anonim ***** válasza:
70%
szörnyű.. étellel, energiával... mindenhol ez a pazarlás, ami kizsigereli a természetet és végül romba dönti a világot:(( 2 földrésznyi ember meg gyakorlatilag éhezik közben
2016. júl. 6. 08:35
 4/12 anonim ***** válasza:
14%

"A szívem megszakad ezért a rengeteg kajáért." Proli vagy kérdező. Csoda, hogy nem kezdted el becézgetni az ételt: csirkecombocska, kenyérke, virslicske...

A más földrészeken való éhezést meg felesleges felhozni példának, hiszen minden fel nem használt ételt, műszaki cikket a rászorulóknak oda lehetne adni.

2016. júl. 6. 09:29
 5/12 anonim ***** válasza:
75%

"Proli vagy kérdező"

- ilyet természetesen csak egy elgennyesedett tudatú lény mond a másiknak. Jobbulást, négyeske!

2016. júl. 6. 09:34
 6/12 anonim ***** válasza:
94%
4-es te tisztában vagy a szó jelentésével vagy csak azért használod, mert mostanában divat lett prolizni? Egyszerű vagy mint a faék...
2016. júl. 6. 10:19
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Aki anyagilag megengedheti magának, az nem fogja egész délután kerülgetni a félig lerágott csirkecombot. Azt meg sajnos tapasztalatból tudom, hogy hiába akarnál kevesebbet kérni egy kajáldában, erre ritkán van lehetőség. De megenni valamit csak azért mert fizettél érte ugyanolyan rossz (mondom ezt egy olyan család tagjaként ahol mindenki küzd a plusz kilókkal), mint kidobni. A céges buli után viszont simán szét lehetne osztani a maradékot ha valaki kéri. Szóljál, és szerintem megkapod.
2016. júl. 6. 12:41
 8/12 anonim ***** válasza:
91%

De, én ha anyagilag megengedhetem, akkor sem dobnék ki ételt. Miért kéne kerülgetni? S a kérdező meg nem kezdett ételről is írt, de ha fél szelet lazac van, az sem rágott csirkecomb... Nem hiszem, hogy az ilyenekre gondolt.

Én biza még a vihar által levert éretlen körtét és az éretlen barackokat is felhasználom, finomak lesznek befőzve s érdekes módon meg is édesednek :) Ha a barack fele megrohadt, jól kivágva teljesen remek a másik fele. Ez most aktuális, 2 fánkról is potyog és szinte sosem tökéletes, érett és ép állapotban...

Most nem megy jól, de nem az anyagiak miatt vagyok ilyen.

Még általam felhasználható dolgokat sem szoktam kidobni, de ételt semmiképp. Csak ha romlott, persze, bár enyhe esetben még megeszi a macska (ő dönt, nem kell sajnálni, akkor kéne, ha nem etetném. nem az enyém, senkié, szabad lény, csak itt szeret dekkolni).

Egyszer ismertem egy lányt, akit otthon arra tanítottak, hogy az étel harmadát-felét a tányéron kell hagynia. Remek cukrászdában szépen ott hagyta a finom palacsinta igen nagy részét, mi csak néztük, akkor kérdeztünk rá. Náluk ez az "illedelmes" viselkedés. Ez még rosszabb, mint az a pazarlás, amikor az ember unja az ételt s kidobja ahelyett, hogy a hűtőbe tenné vagy valami. Még ha szívesen megenné, akkor sem teszi. Ez olyan, mint a designerkonyha és a sufniban a rendes konyha, amit főzésre használnak...

2016. júl. 6. 17:13
 9/12 A kérdező kommentje:

nem tudom, lehet, hogy proli vagyok. nem becézem a kenyeret, de mégis bánt, amikor a kukában landol. én sem azért viszem haza a cégtől, mert szükségem van rá, hanem mert sajnálom. gyerekkoromban az volt a mondás, hogy ételt nem dobunk ki, ha úgy jött ki, inkább nem főztünk, de fogyjon el a maradék.

igazából inkább az bánt, hogy senki sem keres alternatívát, hanem mindent egyszerűbb kidobni. de nem csak az ételben, bármiben. voltak a cégnél használaton kívüli ételhordó dobozok. mindenféle, jó minőségű doboz, tetővel, mindennel, amit nem használtunk, csak összegyűlt és a kollégák nem vitték haza. ahelyett, hogy elvittük volna egy segélyszervezetnek a 3 óriás doboznyi mennyiséget, inkább kidobtuk, mert hát az úgyse kell senkinek. mondtam, hogy legalább hívjuk fel őket, hátha eljönnek érte, de az volt a mondás, hogy úgyse viszik el és amúgy is már kidobták a hétvégén...

szemben az árral! de próbálkozom :) köszi mindenkinek a megerősítést.

2016. júl. 6. 20:31
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Bőven elég lett volna becsomagolva a kuka mellé tenni, a helyi rászorulók simán elvitték volna reggelre. Nem kell mindig nagyban gondolkodni...
2016. júl. 7. 01:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!