Sargahuvelyu babot milyen tartositoszerrel szoktatok berakni?
Figyelt kérdés
Eddig natrium benzoattal csinaltam, de vagy megromlik, vagy fura utoize van.2016. júl. 5. 09:55
1/2 anonim válasza:
Sokkal jobb, ha nem "berakod" - feltételezem, hoyg ez a befözést akarja jelenteni -, hanem lefagyasztod. Akkor az íze teljesen normális marad és a benne lévö tápanyagok is megmaradnak, amíg a befözöttben már semmi értékes anyag sincs.
2/2 anonim válasza:
Az elsővel ellentétben nem gondolom, hogy az összes makro- és mikrotápanyag elillanna, ahogy nem is teszi (s akkor eleve nyersen kéne megenni, azt pedig kevesen teszik). Nekem sincs fagyasztóm, olykor rászorulok a befőzésre, bár nem a bab esetében, hanem a gyümölcsöknél, amiknek még jobb, ha nyersen maradnak, de azért nem hagyom őket elrohadni.
Sosem használok tartósítószert, viszont a netről ismerek egy másoknak is bevált, nálam is működő kuktás módszert. A növényeket minden nélkül be kell zárni befőttesüvegekbe, kuktában forrás után 15 perc s abban hűl ki.
Zöldségeknél, gyümölcsöknél is remekül működik s nincs mellette víz, ami felhígítsa az ízt. A gyümölcsöknél pedig nincs hozzáadott cukor.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!