Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A férj egészsége a feleség...

A férj egészsége a feleség kezében van?

Figyelt kérdés
A helyes étkezésre gondolva, mi a véleményetek erről?

2016. júl. 4. 21:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%

Marhaság!

1. Az étrend nem csak a feleség dolga, a férj is fözhet, ha fontos neki, hogy másmilyen legyen.

2. A ferj azt eszik, amit akar, ha a feleség egészséges ételeket föz, attól még a férj nem feltétlen eszi azt.

3. Enni nem csak otthon lehet, és a legtöbb ember máshol is szokott - arra epdig a feleségnek semmi befolyása.

A férj egészsége kizárólag a SAJÁT kezében van, már amennyiben ennek csak az étkezés (lenne) a feltétele. Mert azt minde ki tudja, hogy ezen kivül még rengeteg egyéb tényezö is belejátszik.

2016. júl. 4. 21:44
 2/14 anonim ***** válasza:
30%

Hát, remélem, hogy nem...

De szerintem ez csak a tipikus "a nők mindent jobban tudnak" szellemiség egyik megnyilvánulása.

2016. júl. 4. 22:07
 3/14 anonim ***** válasza:
77%

VAgy a nö dolga a család étkeztetése...

De mindkét variáció hülyeség

2016. júl. 4. 22:31
 4/14 anonim ***** válasza:
62%

Nem.

A táplálkozás az egyik dolog, ahol az emberek nem szokták tűrni a beleszólást. Jó, lehet trükközni, sok blogger írja, hogy a gyerek és a férj észre se veszi, hogy a cucc másból van (elég rossz a megfigyelőképességük, engem ételnél elég nehéz átejteni :)), de alapvetően senki nem tudja ráerőltetni a saját evési elképzeléseit a másikra. Már ha a másik nem extrém befolyásolható fajta... Lehet, hogy lehet rá hatni, s ha remek, fogára való, de egyben egészségesebb ételt ad, akkor megeszi azt is, de ennyi.

Van férj, aki magának főz vagy étteremben eszik, de tegyük fel, hogy a nő főz és mindketten esznek belőle. De az már nem tuti, hogy a férfi nem eszik mellé mást, többet, utána nem fog meg valami édességet...

Mi a párommal kicsit hasonlóan eszünk, de nem azért, mert ráerőltetem, hanem mert hasonló az ízlésünk, bár olykor biztos elhúztam az életmódváltásaimmal, de kizárólag akkor, ha az neki is megfelelt.

Én nem szólok bele az ő étkezésébe, ő nem szól bele az enyémbe. Nagyon más összetétel az, ami egészséges s kellemes nekünk, így alaposan eltér az étkezésünk, akkor is, ha általában mindketten azt esszük, amit én főztem vagy ő főzött... Általában a köret tér el s neki vannak saját édességei s neki van egy hatalmas saját reggelije, nekem nincs. Ennek megfelelően simán tud tízszer annyi (általában gyors) szénhidrátot bevinni, mint én. Neki ez jó, nekem szörnyű lenne, ezért ő eszi s nem én :)

Nem szabad azt gondolni, hogy mindenkinek ugyanaz a megfelelő, mert ez nem igaz. Vannak egyértelműen egészségtelen dolgok, de hogy kinek mi az ideális, az már nagyon tud szórni.

Sok helyen többfelé főznek, pont mert nem tudják közös nevezőre hozni az igényeket... Másutt a köret vagy a feltét tér el, ez lehet teljesen OK s lehet olyan is, hogy az egyik ember étkezése durván egészségtelenebb, mint a másiké...

Ami pedig a felelősséget illeti, szerintem mindenkinek a saját felelőssége a saját egészsége. Találkoztam már könyvekben véleményekkel, hogy a feleségnek kell egészséges életmódra késztetni a fickót, nem tudom, ezt hogyan csinálná, de eleve butaság. Önálló felnőtt ember, nem gyerek, ez az ő dolga. Lehet tanácsolni meg ilyenek, de ennyi...

2016. júl. 4. 22:33
 5/14 A kérdező kommentje:
Utolsó most viccelsz?:-D
2016. júl. 4. 22:43
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, jöhetnek még!
2016. júl. 4. 22:44
 7/14 anonim ***** válasza:
54%

A pacalosnak nője sincsen...mindig itt trollkodik szegény. :(

Én nem várom el a barátnőmtől, hogy főzzön, mivel este fél 10-re szokott hazaérni a munkahelyéről. Ráadásul neki ételallergiája is van, szóval általában külön összeüt magának valamit, és én is magamnak valami egyszerűt-de van, hogy olyat csinál, ami nekem is ízlik, ilyenkor persze nekem is ad belőle. Hétvégén meg sokszor együtt főzünk, imádjuk a zöldséges kajákat. Én nem tekintem őt cselédnek és ő sem tekint engem ellátandó gyereknek.

2016. júl. 4. 23:31
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor, ha kiszolgáltatja magát, és fogalma sincs róla, hogy az étel nem a tányéron terem. Vannak ilyen életképtelen hímek, ők tényleg az asszonyra vannak utalva, de ott a feleség sem jobb.
2016. júl. 5. 00:10
 9/14 anonim ***** válasza:
50%
Lol, de tipikus, lepontozták a normális értékrenddel bíró férfi hozzászólót...mácsó magyar társadalom, az a férfi, aki sört egyensúlyozva a hasán megveri azassszonyt, ha nincsen vacsora.
2016. júl. 5. 01:43
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

"a férfi, aki sört egyensúlyozva a hasán megveri azassszonyt"

EZT ÍGY próbáld már ki - mármint a sört egyensúlyozni a hasadon és KÖZBEN megvérni bárkit is :)

2016. júl. 5. 07:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!