Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kinek milyen tapasztalatai...

Kinek milyen tapasztalatai vannak a chia maggal?

Figyelt kérdés

Több helyen is olvastam már róla, tegnap be is szereztem. Vízzel felöntve megvártam amíg zselés állagú lesz, majd megittam, de majdnem kihánytam. Kicsit émelyegtem is tőle, talán mert újdonság, de ilyen mással is előfordult? Van aki bármilyen negatív dolgot tapasztalt? Szeretnék pár kilót leadni, gondoltam kipróbálom.

23/N

2016. jún. 22. 16:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Én is vettem chia magot , hogy majd én azzal lefogyok , de jó lesz. De megenni sem bírom. Én is majdnem hánytam annál az 1-2 alkalomnál mikor fogyasztottam. Biztos lehet valamilyen hatása. De nem hiszem hogy sokat ér az a pár magszem.
2016. jún. 22. 17:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem fogyaszt önmagában, szóval nem amiatt érdemes enni. Viszont nagyon egészséges és nagyon finom, legalábbis számomra.
2016. jún. 22. 17:26
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Aranyos és poénosan zselésedik s biztos van benne némi tápanyag, de az az olcsó és finomabb ételeimben is van.

Az ember nem fogy a chia-magtól, a kalóriadeficittől fogy...

Ha véletlenül valakit laktat a rost, akkor ehet zabpehelytől kezdve rostosabb zöldségeken át sokmindent.

De ha nullkalóriát akar, akkor útifű maghéjat.

A konjaclisztes puding se rossz egyébként (engem szinte kizárólag csak a kalória laktat, amennyiben nem szénhidrát, de azért valami minimális hatása egyes dolgoknak még van), úgy értem, hogy picit laktat (jó, éhesen semmit nem ér, de éhesen enni kell), kellemes nasit ad szinte semmi kalóriában. Jó, ha az ember enne pl. egy csokipudingot, de már nem éhes, maximum egy incifincit. Rengeteg dolog besűríthető vele, én a tortakrémekbe szoktam tenni a csokipudingjaimon kívül. Abból kevés kell, bezzeg a chia-magból elég sokat igényel egy pohár kókusztej is (vízzel nyilván nem jó, de finom édes házi kókusztej, az ott van a szeren s a chia-maggal kiadósabb).

2016. jún. 22. 17:27
 4/9 anonim ***** válasza:
Banános sütibe tettem, abban jó volt
2016. jún. 22. 18:41
 5/9 L@ci1983 válasza:
100%
Èn egy kis pohár natúr joghurtba rakok 1 púpos evokanal magot, és kb 3-4ora alatt "megszivja" magát amitől puding állagú lesz. Engem eléggé eltelit. (Ez is a "lényege". A belekben megdagad, így az éhségérzet is csökken.) illetve elég jo omega3 forrás.
2016. jún. 22. 20:51
 6/9 lencsefőzelék ***** válasza:
100%

Magában (vízzel) én sem szeretem, de remek sűrítőanyag pl. leveshez, pudinghoz. Pár napja csináltam vele ilyen meggylevest:

[link]

2016. jún. 23. 01:36
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem is az a lényeg, hogy fogyasszon, hanem hogy ne tudjak mást megenni vagy másból annyit enni. Majd kipróbálom joghurttal, mert ez így vízzel nekem halálos. Köszönöm a válaszokat. :) Szép napot!
2016. jún. 25. 09:33
 8/9 anonim válasza:
Vízzel tényleg nagyon rossz, görög joghurtba tegyed egész éjszakára és amikor eszed tehetsz bele egy kis gyümölcsöt. Alma, körte, ananász és minden félét. Ezt utána tudod kanállal enni.
2016. nov. 13. 12:58
 9/9 anonim válasza:
Szerintem nagyon sokan rosszul használják a Chia magot! Megveszik, mert sok jót olvasnak róla, aztán kiaknázatlanul pocsékba is megy, mert a mag a belekben csak megtört állapotban tudja kifejteni áldásos hatását. Tehát, aki jót akar magának, az vegye a fáradtságot és evés közben rágja szét az apró magvakat, vagy felhasználás előtt őrölje meg!!!
2020. febr. 20. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!