Kinek milyen tapasztalatai vannak a chia maggal?
Több helyen is olvastam már róla, tegnap be is szereztem. Vízzel felöntve megvártam amíg zselés állagú lesz, majd megittam, de majdnem kihánytam. Kicsit émelyegtem is tőle, talán mert újdonság, de ilyen mással is előfordult? Van aki bármilyen negatív dolgot tapasztalt? Szeretnék pár kilót leadni, gondoltam kipróbálom.
23/N
Aranyos és poénosan zselésedik s biztos van benne némi tápanyag, de az az olcsó és finomabb ételeimben is van.
Az ember nem fogy a chia-magtól, a kalóriadeficittől fogy...
Ha véletlenül valakit laktat a rost, akkor ehet zabpehelytől kezdve rostosabb zöldségeken át sokmindent.
De ha nullkalóriát akar, akkor útifű maghéjat.
A konjaclisztes puding se rossz egyébként (engem szinte kizárólag csak a kalória laktat, amennyiben nem szénhidrát, de azért valami minimális hatása egyes dolgoknak még van), úgy értem, hogy picit laktat (jó, éhesen semmit nem ér, de éhesen enni kell), kellemes nasit ad szinte semmi kalóriában. Jó, ha az ember enne pl. egy csokipudingot, de már nem éhes, maximum egy incifincit. Rengeteg dolog besűríthető vele, én a tortakrémekbe szoktam tenni a csokipudingjaimon kívül. Abból kevés kell, bezzeg a chia-magból elég sokat igényel egy pohár kókusztej is (vízzel nyilván nem jó, de finom édes házi kókusztej, az ott van a szeren s a chia-maggal kiadósabb).
Magában (vízzel) én sem szeretem, de remek sűrítőanyag pl. leveshez, pudinghoz. Pár napja csináltam vele ilyen meggylevest:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!