Most akkor az igazi fűszerpaprikát maggal vagy anélkül darálják?
Figyelt kérdés
hosszas tanakodás után ugy döntöttünk párommal,hogy hatalmas kertünkbe idén fűszerpaprikát ültetünk.100%-ban mi csináljuk, a magot fóliában neveltük,mi palántáztuk,érés után felfűztük(!!!ez nagy szó,mamár mindenhol zsákolják)száritás előtt állunk épp az első szedés már megérett rá. De mindennapos vita tárgya,hogy maggal vagy anélük? már a családunk tágabb rétegeiben is vita téma lett..egyszerüen van aki azt mondja naná,hogy maggal,mivel az olajtartalma sokkal nagyobb lesz,mások meg azt mondják,az eredeti paprika csakis paprikából készül.Kalocsiak!!!őstermelők!!!!!nem lesz sok, talán 70 kg de szeretnénk jól csinálni! Pláne,hogy a családjainknak szánjuk és a barátainknak karácsonyi ajándékként...2010. szept. 16. 12:30
1/3 anonim válasza:
Mi tegnap daráltuk mag nélkül, szerintünk így marad meg a szép színe. De ez nem azt jelenti, hogy nem potyogott bele egy pár szem mag. Amúgy meg a mag jó lesz jövőre vetni.
2/3 A kérdező kommentje:
köszi...de ekkora tételben is magnélkül?és mi van azzal az érvvel,hogy a magjától lesz isteni olajos tartalma? na és a szárítást hogy oldottátok meg???mekkora a mennyiségetek?
2010. szept. 17. 06:43
3/3 anonim válasza:
Az én apósomék is ősi recept alapján azt mondják, mag nélkül kell. Ők egyenként kiszedegetik, bármekkora mennyiség is. Így nem lesz keserű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!