Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 30 ezer Ft soknak számít...

30 ezer Ft soknak számít ételre havonta?

Figyelt kérdés

1 hónapja kezdtem el az egészséges életmódot.

Ma összeszámoltam és kb 25-30 e Ft-ra jött ki a kaja.

Ez egy főre van számolva.

Soknak számít?

Szinte csak zöldséget és húst vettem (csirkemell)

2016. jún. 11. 13:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
71%
Nem, relatíve inkább kevésnek, átlagosnak. Nagyon attól függ, hol vásárolsz milyen terméket.
2016. jún. 11. 13:19
 2/17 anonim ***** válasza:
90%
Nem, ez szinte a létminimum alatt van.
2016. jún. 11. 13:23
 3/17 anonim ***** válasza:
70%
Nem, sőt, elárulhatnád, hogy a bánatba' csinálod ezt.:-) Majd 30 éve vagyok háziasszony, de egészséges férfiembert nem tudnék ennyiből etetni.
2016. jún. 11. 13:50
 4/17 anonim ***** válasza:
75%
egyáltalán nem. nekem 60 ezer, és csak otthon főzök, nincs rendelés, mekizés, semmi egyéb ilyesmi. pusztán egészségtudatosan étkezem, ami nem olcsó.
2016. jún. 11. 14:25
 5/17 A kérdező kommentje:

Magamra szoktam csak főzni.

Nem eszem sokat, de napi 2 alkalommal legalább főtételt amiben csirkemell és zöldség szerepel.

Leírom a napi menümet.

Reggeli 3 tojás zöldség puffasztott rizs 1 db

Tízórai/ebéd kb 130 g csmell zöldség

Ugyanez az uzsira

Vacsi 1 doboz cottage cheese (valamikor csak fél) zöldséggel és 2-3 puffasztott rizzsel.

2016. jún. 11. 14:47
 6/17 anonim ***** válasza:
26%
Ja, az más. Nálunk 1 kg csirkemellfiléből van egy ebéd 3 főre (+leves, köret), 3 tojással meg kiröhögnének.:-)
2016. jún. 11. 16:27
 7/17 anonim ***** válasza:
40%

Az mondjuk jó egészségtelen utolsó, az fejenként 330g hús... Ez kb. a 3-4 napra ajánlott adag összesen.

Az összesen 80g fehérje/fő, ami egy felnőtt nő napi adagjának az 1,5-szöröse. A maradék ugye rohad a beleitekben és lerakódik. Jó étvágyat hozzá. A májadnak, vesének igen káros.

2016. jún. 11. 16:40
 8/17 anonim ***** válasza:
42%
16:40! Neked aztán halvány lila gőzöd nincs az egészséges táplálkozásról. De legalább ne hangoztatnád, ha már tudatlan vagy a témában.
2016. jún. 11. 17:12
 9/17 anonim ***** válasza:
34%
1 kg csirkemellfiléből lesz kb. 80-85 dkg sütés, párolás után. Nem gondolnám, hogy ez olyan őrült sok nekem meg két növésben lévő, versenyszerűen sportoló kamasz srácnak.:-) Az egészséges táplálkozásról meg inkább ne vitatkozzunk.
2016. jún. 11. 17:16
 10/17 anonim ***** válasza:
26%

Az még mindig sokszorosa a napi szükségletnek egy minimumra :) A sportoló srácoknak pont kitölti a napi fehérjeigényét. Egy átlagos nő RDA-ja napi 45-55 g fehérje. Azt te ebben az esetben csak a főétellel túlléped. Feltételezvén, hogy reggelit, vacsorát is fogyasztotok, ez így a napi ajánlott mennyiség sokszorosa.

Tudom, sokan esznek ebbe a hibába és azt hiszik, egy jó nagy adag hús minden étkezésre "kell", de a szervezetünk éppen ellenkezőleg vélekedik erről. Meg a dietetikusok is.

Utolsó előtti: valószínűleg kicsit jobban értek hozzá mint te. De ha mégsem így lenne kérlek világosíts fel abban, amiben tévedtem. A forrásokat előre megköszönöm.

2016. jún. 11. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!