2 púpozott evőkanál zabhelyből mennyi vízzel és hogy kell kását főzni?
Jó bele az őrölt dió is!
Valóban nem szükséges főzni, érezni fogod, hogy x idő elteltével már megpuhult-e a zabpehely, vagy még hagyni kell egy kicsit
1 rész zabpehelyhez 1 rész vizet és 1 rész tejet szoktam
Szóval kétszer annyi folyadék kell, mint amennyi a zabpehely.
Nem kell hozzá víz:)
Felöntöd 2-3x annyi forró mandula vagy mogyorótejjel, letakarod 10 percre és kész is.
Holland kakaóporral, mandulával, dióval, mogyoróval nagyon finom!
Ez nagyon emberfüggő, nincs kőbe vésve, hogyan kell.
Alapvetően utálom a nyers zabot és a zabízt, így én agyonfőzöm (fél perc mikróban, miniadagban eszem). Olyan tízszeres mennyiségű vizet használok (amiből egy pici tuti elpárolog), de ebbe még jön kókuszreszelék is. Minimum annyi, mint zab, bár az még szörnyen zabízű, inkább 2-4-szeres, bár akkor a vizet is emelni kell egy kicsit, azt hiszem, nem szeretem sűrűn, épp csak ne legyen folyós (de akkor kap még kókuszlisztet, ami megissza). S kakaó vagy gyümölcsök.
A párom zabkásája: 130g zab, négyszerannyi víz, 50g darált kókuszreszelék, 50g mazsola, egy nagy alma.
Azért nyersen is működik, akár hideg kókusztejjel... A mennyiséget kitapasztalja az ember, vagy csak zuttyant egyet és jóaz, max. önt még bele valamelyikből. Ha nem számolnék kalóriát, tuti kizárólag az erre érzékeny sütik alkatrészeit mérném, a többi étel szemre, hangulatra menne. A zabkása szerintem nem érzékeny az arányokra.
S ki nyersen és magában eszi, ki csak beáztatja, ki agyonfőzi :) Vízzel, tejjel, mindkettővel, kókusztejjel, kókusz, dió, miegymás. Mákkal is remek, ha engem kérdezel, persze kókusz akkor is van benne. Ha kókusz és forró víz van jelen, nekem felesleges a kókusztejet beáldozni rá, hasonló ízű, csak tartalmasabb, sűrűbb a kókuszreszelékkel.
Kölln instant zabpehely - franc se szórakozik főzőcskêzéssel melóban, vízforraló meg van. 50ghoz rakok kb 1 dl vizet.
De a mülleres instant reggelizőpehely is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!