Ha zöldségpárolásnál ( a szűrős, fazekas módszerrel) véletlenül túl puhára sikerül, az ugyanannyit ér mintha vízben megfőztem volna?
Figyelt kérdés
hogy tápanyagok szempontjából elvileg jobb az első2016. jún. 4. 18:14
1/2 TímeaNoémi válasza:
Szerintem nem. A vízben főzésnél a vízbe oldódnak bele a tápanyagok, amit aztán ki is öntesz. Viszont elképzelhető, hogyha túlpárold, egyes hőre érzékeny vitaminok,mint a C, értéküket veszthetik.
2/2 anonim válasza:
Kevesen tudják, de a főzésnél, párolásnál nem az a legnagyobb baj, hogy a vitamintartalom csökken, hanem az, hogy az enzimek elpusztulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!