Aki különleges tortát készít, mindenféle díszítéssel, akár megrendelésre is. Hogy nem izzad meg a sok fondant? Vagy már olyan gyorsan dolgoztok?
a spejzben tartpm a fondant. ott pont annyira kemény, hogy ne ragadjon le, valamint könnyedén tudom nyújtani anélkül, hogy nagyon durván át kéne gyúrnom (hiszen a kezem is csak melegíti)
régen úgy tanultam, hogy porcukorral kell szórni... na én ezt nem szeretem. milliószor szitálni kell..stb, hogy ne legyen benne nagyobb szemcsék ami nyomot hagy rajta. én lisztezni szoktam. puha is és nem ragad le.
vmint azért nincs 40fok a konyhán.
és az sem elhanyagolható, hogy azért vastagon kell rárakni a tortára. nem lehet 2 mm-esre nyújtani a fondant. (ezt nekem is meg kellett tanulnom. túl sokat akartam kihozni belőle: jó vékonyra nyújtottam, ezért leragadt, szakadt, gyorsan olvadt)
és hidd el, hogy ahogy gyakorolsz, egyre gyorsabban tudod majd nyújtani, vágni, mintázni, felrakni a tortára.
vmint még az sem mindegy, hogy milyet használsz. nem tudom, hogy otthon készíted-e vagy pedig veszed készen a fondant. van amelyik nagyon nagyon cukros, ezért sokkal jobban ragad, mint társaik. én is próbáltam többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!