Megégett a kevert tészta tetejére szórt mazsola, ezzel mit lehet kezdeni?
Megpörzsölődött, a fele csonttá száradt, a fele csak fekete lett.
Lehet buta kérdés, de mégis mit lehet vele kezdeni, hogyan kell villanysütőben sütni?
Vagy nincs mese, ne a tetején legyen? :D
Amúgy az egész süti szépen sült meg, csak a pörkölt mazsola nem, amit utólag konstatáltam.
Ne a tetején legyen, hanem belekeverve. Tészta tetejére esetleg magokat lehet szórni, de ebben az esetben sem mindegy, hogy mennyi a sütési idő.
Szóval ja, mazsolát ne szórj a tészta tetejére, mert eleve víz van elvonva belőle, ami miatt gyorsabban megég (igaz ez a különböző kandírozott gyümölcsökre is). Amik jobban bírják a sütést, azok nincsenek aszalva, mert a sütés folyamán előbb tudnak vizet veszíteni, s csak aztán sülnek át. Magozott meggy és ilyesmi.
Az alapból kevés vízből lesz még kevesebb, világos. Megszárad és megég.
A régi gázsütőnkben felülről a süti alig kapott hőt, így ha néha került rá mazsola, nem égett meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!