Az alkohol egészségesebb mint a kóla?
Ez nem bizonyít semmit utolsó. Valóban nevezhetjük idegsejtpusztító szerek az alkoholt, elvégre az is egy kábítószer, ámde kis mennyiségben fertőtlenít, és jó vérképző (bor).
A kóla kis mennyiségben is rossz. Megittam 2 decilitert, éreztem hogy fáj tőle a hasam és a fogam elpuhult. Egyáltalán nem egészségesebb még kis menyiségben sem.
Azt mondanám hogy 2deci bor sokkal egészségesebb mint 2 deci kóla.
A fentebb szólónak csak annyit mondanék az összetevőkre hogy vannak bizonyos receptek, szakmai titkok, biztos hogy vannak sumákolások és tudtommal nincs feltüntetve hogy mennyi édesítőszer és mennyi blabla E betűs anyag van egy üveg kólában.
Ami a bort illeti valóban a tablettás borban nem csak szőlő alapanyag van. De nyilván nem készítettél még otthon bort, közölném hogy szőlőből készül, must lesz belőle, majd pedig borrá forr. Ez az igazi bor. Nem a boltokban kapható édes borok amelyek egyáltalán nem mondhatóak még kis mennyiségben sem egészségesnek.
Bocs hogy nem írok hangulatjeleket, akkor valószínű hogy eladhatóbb lenne a szövegem amibe feltehetőleg ismét beleköt valaki.
Az alkohol csak bizonyos töménységben fertőtlenít. De minek is a fertőtlenítő hatás, arra ott van a szappan meg a hipó...
A szervezetben meg úgyis felhígul, tehát a szervezeten belüli fertőtlenítő hatása nulla, hacsak nem mindig, minden ételt és italt tömény alkohollal eszünk-iszunk.
Igen, a borban vannak vérképző anyagok, meg egyéb hasznos anyagok, de nem emiatt káros, hanem a benne lévő idegméreg, az alkohol miatt.
A hasznos hatásait nem kétli senki, de hát ezektől függetlenül káros.
A bor elvén mondhatnánk, hogy a gyilkos galóca is kiváló, tápláló élelmiszer, vannak benne antibiotikumként és rákmegelőző szerként funkcionáló vegyületek. Mégsem erről közismert, hanem a benne lévő amatoxinról meg fallotoxinról.
"Azt mondanám hogy 2deci bor sokkal egészségesebb mint 2 deci kóla."
Ebben amúgy igazad van, kis mennyiségben azért a bor még mindig egészségesebb. Nagy mennyiségben szvsz nem lehet összehasonlítani, hisz mindkettő csúnyán leépíti az embert, csak egészen máshogy.
"A fentebb szólónak csak annyit mondanék az összetevőkre hogy vannak bizonyos receptek, szakmai titkok, biztos hogy vannak sumákolások és tudtommal nincs feltüntetve hogy mennyi édesítőszer és mennyi blabla E betűs anyag van egy üveg kólában. "
Hogy pontos mennyiségi adatokat nem tüntetnek fel, annak is megvan az oka, ezzel is védik a másolástól a terméküket. De ez ettől még nem sumákolás. Egyik adalékanyaga sem fog megártani ha megiszol néha egy-két pohárral, nagy mennyiségben meg hát, igazából mi az ami nem káros?
"Ami a bort illeti valóban a tablettás borban nem csak szőlő alapanyag van. De nyilván nem készítettél még otthon bort, közölném hogy szőlőből készül, must lesz belőle, majd pedig borrá forr. Ez az igazi bor. Nem a boltokban kapható édes borok amelyek egyáltalán nem mondhatóak még kis mennyiségben sem egészségesnek. "
Amúgy valóban nem készítettem még bort, csupán a boltiakon szoktam látni szintén sokszor ezt az összetevők részt, köszi a kiigazítást :)
Elnézést, nem jó linket tettem fel, az eredeti helyen az írás nem olvasható végig.
Ezen a helyen viszont ott van végig Szendi Gábor cikke:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!