Szerintetek mi erre a megoldás?
Vegetáriánus vagyok, és nem iszok alkoholt (egyszerűen nem szeretem, és nem is bírom különösebben).
Ez vendégségben rendszerint problémát okoz. Ha nem fogadom el a húst és a piát, akkor azonnal jön a vendéglátó azzal hogy "megsértesz, ha nem fogadod el!" vagy "én főzettem ezt a pálinkát/szüreteltem a bort, meg kell kóstolnod!" stb. Engem is sért hogy valaki képtelen elfogadni ezt, ráadásul el is számoltat erről! És érezzem magam szemétládának, mert visszautasítom.
Akik a húsevésen-nemevésen vitatkoznak, olvassák már el a kérdést mégegyszer, ugyanis nem erről szólt! Kötekedni lehet menni máshova.
Kérdező, nehogy te érezd magad rosszul az ilyen bunkók miatt...
A 65%-osválaszoló igen krolátolt, eleve nem fogja fel a kérdés értelmét, emellett borzasztó idegesítö ember lehet a valóságban is, éppen olyan, akikkel a kérdezönek problémája van.
Kérdezö: ne érezd magad rosszul amiatt, ha nem értik meg egyböl, hogy mit nem eszel/iszol, hanem utasítsd vissza minden alkalommal. Ha meg kezdik a "megsértesz" szöveget, arra nyugodtan válaszolhatod, hoyg téged meg azzal sért meg, ha olyasmit akar ráderöeltetni, amit nem akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!