Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Egy 350g-os lasagnevla jól...

Egy 350g-os lasagnevla jól tud lakni egy átlagos étkű férfi?

Figyelt kérdés
2016. máj. 11. 10:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Te eszel sokat, de mondjuk ez elég sok emberre igaz.
2016. máj. 11. 22:52
 12/17 anonim ***** válasza:

Az elhízásnak pont nincs hozzá köze, hogy ki mennyivel lakik jól. Ez eléggé egyéni.

Nálam 800 kcal étel egy roppant szolid ebéd, szálkásításkor. 1500 kcal egy normális ebéd, de néha jóval több kell az éhség elveréséhez. Sokat fogytam így és sokmindent kipróbáltam, s most már bizonyosan tudom, hogy nekem mennyiség kell. Nő vagyok, de ez sem számít. Ahogy az étel térfogata sem, csak a kalóriatartalma és a szénhidráttartalma. A párom férfi, neki kizárólag a kalóriatartalom számít. Ő jóllakik 1200 kcal gyors szénhidráttal, nagyon sok órára. Nekem kopog tőle a szemem (nálam a szénhidrátmennyiség szinte totálisan figyelmen kívül hagyandó a kalóriatartalomnál).

Ez ilyen.

2016. máj. 12. 00:00
 13/17 anonim ***** válasza:

Nem kell a kérdezőre fogni, és pláne nem kell magyarázni a bizonyítványt.

Mint általában mindig, az élet most is engem, (és akik kevésnek mondták) igazolt. Természetesen.

Nincs benne varázslat, annyi a titka, hogy értek hozzá.

A többiek meg önigazolás hajszolása helyett inkább alázatosan hajtsanak fejet , és szép csendben tanuljanak!

2016. máj. 12. 06:13
 14/17 anonim ***** válasza:

Két dolog keveredett össze a válaszokban.

Az egyik az ember kalória-szükséglete (ami változó, nyilván nem ugyan annyi egy irodában ülő 50 kilós nő, és egy kemény fizikai munkát végző 90 kilós férfi esetében), a másik pedig a jóllakottság, teltség érzet. Ezt az egészséges ember neurohormonális rendszere elég jól szabályozza, de amikor ez a kettő nagyon szétcsúszik, akkor van probléma.

2016. máj. 12. 12:44
 15/17 anonim ***** válasza:

#13: Alázatra neked lenne szükséged, én tudom, hogy tudásom korlátozott, az emberi test összetett, viszont annyira nincsenek képben sokan, hogy kicsit tudásomat jó megosztani velük :) Bár most pont nem a táplálkozástudomány terén megszerzett ismereteimet írtam, hanem valós példákat. Tökmindegy, mit mond a tudomány, ha egyszer valaki éhes marad kevés ételtől, viszont boldogan, karcsún és energikusan él hatalmas, de pont megfelelő adagjaival.

Mivel itt egy étkezésről van szó, az még a kalóriaszükséglettel sem feltétlenül korrelál erősen... Ki 6-szor eszik, ki egyszer, ki 4-szer, de ebből egyetlen étkezés nagy, a többi apró...

Amikor 1800-2000 kcalt vittem be s fogytam, akkor is sokszor 1300 kcal volt az ebédem, mert nekem az a jóllakató mennyiség olyankor. Máshogy nem ment volna.

Mondjuk alapból napi 3 étkezéssel célszerű számolni, azt hiszem, az a tipikus és egyik sem szokott aprócska lenni.

2016. máj. 12. 14:11
 16/17 anonim ***** válasza:

Ez attól is függ mennyire fűszeres...

Ha nagyon de nagyon fűszeres (tömény) akkor jól lehet vele "lakni"!

(Ugye a fűszer is "laktat" - jól lakottság érzet)!

2016. máj. 12. 22:47
 17/17 anonim ***** válasza:

#5 vagyok

Lepontoztok azért mert annyit eszem amennyit?? Milyen aberrált barmok vagytok? (akinek nem inge...) Meg ezért vagyok túlsúlyos? 70-75 kg-mal és szálkás testalkattal? Vicc. Amúgy meg hagy egyen már mindenki azt és annyit amit és amennyit akar!

2016. máj. 13. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!