Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mill & joy tabletta miért nem...

Mill & joy tabletta miért nem működik? Mi lehet az oka? Rosszul szedem? Bővebben lent

Figyelt kérdés
Laktózérzékeny vagyok és nem ihatok tejet, viszont Mill & joy tablettát szedek és úgy elvileg ihatnék.. De ennek ellenére tablettával is mindig rosszul vagyok.

2016. máj. 2. 09:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Miért, hogy szeded? Elvileg ha tejeset (laktózt) eszel, akkor kell bevenni. Lehet többet kellene, két tablettát pl.
2016. máj. 2. 10:23
 2/12 anonim ***** válasza:
19%
Én úgy gondolom, hogy ha valaki laktózérzékeny, akkor ne igyon tejet, ennyi, én sem iszom, pedig nem vagyok rá érzékeny, csak szerintem egészségtelen, nem akkora dolog rizstejet venni, igaz drága, de amúgy sem kell napi 1 liter tejet meginni. Szerintem nagyon gáz, hogy valami egyértelműen rosszat tesz a szervezetednek, azért persze megiszod majd utána dobsz egy tablettát, ami segít, hogy ne legyél rosszul. Bizarr.
2016. máj. 2. 10:36
 3/12 A kérdező kommentje:
Úgy szedem, hogy 2 tablettát beveszek 10 perccel kb tejivás előtt. Második válaszoló: Igazad lehet, de mikor néha megkívánja az ember pl müzlievéshez akkor elég rossz visszatartani magad. Korábban a tej volt a mindenem, pár hete derült ki a diagnózis még folyamatban van a leszokás..
2016. máj. 2. 10:56
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Hogy veszed be? Lenyeled egészben? Mert ez rágótabletta, szét kell rágni! 1 tabletta 2 dl tej emesztesét segíti elő, tehát ha beveszel 2 tablettát és megiszol 1/2 l tejet, az kevés. Azt figyelembe vetted, hogy nagyon sok egyéb ételben is van tejpor vagy tejszármazék, ami rosszullétet okozhat? Pl. májkrém, párizsi, sőt a zacskós levesben is van, azokon az eteleken kívül, amelyekbe a főzés során is rakunk tejet, tejfölt.

Remélem, segítettem!

2016. máj. 2. 11:31
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Lehet nem csak tejcukorérzékeny vagy, hanem a tejfehérjére is érzékeny.
2016. máj. 2. 11:35
 6/12 A kérdező kommentje:

Igen, megrágom és a mennyiséget is figyelembe veszem.. Mit takar az ha tejfehérjére is érzékeny vagyok? Akkor már nem használ semmilyen gyógyszer? Csak a tejcukor ellen?

Köszönöm az eddigi válaszokat! :)

2016. máj. 2. 21:23
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

A tejfehérje-érzékenység az a tejallergia. Akkor felejtős a tej.

Amúgy a laktózmentes tejet nem próbáltad? Mert azok normál tejek, amiben benne van a laktóz-lebontó laktáz enzim, amit most tabletta formájában szedsz be. Vagy esetleg pluszban rádobhatsz egy tablettát.

De hosszú távon szerintem felesleges ez a tablettás tejivás. Ez inkább arra van, ha nem tudod elkerülni a tejes dolgokat. Legjobb leszokni arról, hogy direkt tejet iszol.

2016. máj. 3. 02:40
 8/12 A kérdező kommentje:
De már próbáltam, és attól is rosszul lettem. De a tejcukor érzékenység akkor nem mindig jár együtt a tejallergiával? Valószínűleg ez is a bajom akkor?
2016. máj. 3. 11:23
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem járnak feltétlenül együtt, igazából nincs sok közük egymáshoz. Az is lehet, hogy nem is laktózérzékeny vagy, hanem tejallergiás.

Kemény sajtokat tudsz enni? Mert azokban nincs laktóz, viszont tejfehérje van.

2016. máj. 3. 21:13
 10/12 A kérdező kommentje:
Igen tudok, egyedül a sima tejjel nyersen van problémám. Köszönöm, hogy segítesz! :)
2016. máj. 4. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!