Egy 16 eves lany kb. hany liter vizet kell megigyon egy nap?
10.
Egyébként az sem mindegy ki, hogy definiálja a kávét. Sokaknak a reggeli kávé fele-3/4-e tej.
Kijöhet az is plusszosra, amennyiben nem egy bivalyerős feketéről beszélünk.
Kérdező, az természetes, ha hosszú ideig kevés folyadékot iszol, akkor hirtelen nem tudsz sokat. A szervezet, különösen a fiatal szervezet ellenálló, hozzá tud szokni a kevés folyadékhoz. Persze ez nem azt jelenti, hogy az jó is a szervezetnek. (sőt, a kevés folyadék egyértelműen káros)
Én is küzdöttem korábban a problémával, sokat fájt a fejem, ezért azt csináltam, hogy beállítottam a telefonomra egy emlékeztetőt az ivásra (most már vannak külön appok is csak erre), és az elején amikor jelzett, akkor ittam, amennyi jól esett. Ha fél pohár, akkor fél pohár, ha csak 1 korty, akkor 1 korty.
Néhány hónap alatt megszokta a szervezetem, és most már 2.5-3l simán megvan (F/23/85kg), szomjas is leszek, ha nem iszok eleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!