A te mennyiséged kis nüansznyi, ráadásul nagyjából gluténmentes, rostos, lassú felszívódású. Nincs vele gond.
(Én ugyan nem enném, de csak mert az én életmódomba nem férnek bele a szénhidrátbombák, amúgysem laknék jól, csak özönnel.)
A bevitt kalóriától (adag mennyiségtől) és a kidolgozott kalóriától függ, hogy valamitől hízol -e.
A zabkása nem különösebben hízlaló, de nagyon egészséges étel lenne, de ma már kevesen eszik nálunk.
Ismét sok hülyeséget olvashatok..
Önmagában a megevett mennyiség kevés ahhoz, hogy meghatározzuk, mi mennyire hizlal. A zabkása potenciális hízlaló, mivel kása, s nem hívnám jó szénhidrátnak sem. Ugyanakkor bizony van olyan, ami akkor sem fog (zsírpárnákra) hízlalni, ha annyi kalóriakeretnek megfelelőt eszel meg belőle, mint amennyinél például a zabkása vagy bármi más vele azonos és nagyon hasonló anyagcserereakciót kiváltóból ennél. Ilyen például a csülök. Próbálja ki a kedves fogyni vágyó (igen, kimondottan olyan egyén, aki könnyen hízik), hogy 3 hónapig kizárólag zsíros húst(csülök, szalonna, töpörtyű, sonka, belsőségek), némi tök, retek, salátafélével eszik, olyanokkal, melyek akár jó akár rosz, tökmindegy minek hívjuk, de kb 20-40g ch-t tartalmaznak. Meg fog lepődni. Teljesen felesleges magával a kalóriákkal számolgatni. Nyilván egy adott, amúgy az emberi test számára hízlaló funkcióval vagy úgy mondjam "utasítással" bíró makrotápanyagokat tartalmazó táplálékokkal szépen összefüggésbe lehet hozni, de még akkor nem beszéltünk a szénhidrátjellegű kalóriákkal nem rendelkező, ugyanakkor hízalási "paranccsal" operáló táplálékokat viszünk be, melynek hízlaló hatásai, egy harmadik, a vitamin és mikroelemhiány következtében kialakuló anyagcserezavarok, és emésztési renyheségek miatt súlyosbodnak. Ez minimum egy 3-4 fő komponensből álló hatásegyüttes, melyet a dietetika biztos lehetsz benne, hogy teljesen nem jól kezel. Aki ezután nem fogyni szeretne, hanem inkább 10. emeltről kiugrálni, nyugodtan, egyelőre komoly segítséget hivatalos helyről, aligha kaphat.
#8: A csülköt megunnám, de addig is túlenném magam. Mivel zsíros, lehet, hogy nem kellene belőle fél kiló, mint lazacból s a többi húsból, mellé a 10 tojásomat... Jó, akkor nyolcat, de nem tudok keveset, az nekem kell. Plusz még zsír, zöldség, gyümölcs s az édességeim (hacsak nem lennék nagyon jóllakott, amire azért van esély). Nem fogynék, hiába lennék 40 gramm ch alatt naponta. A ketogén diéta sem mágikus, kalóriadeficit nélkül nem megy, többletben pedig sokan híznak így is (én speckó vagyok, mindennapos zabálással is extrém lassan hízom, a szénhidrát mennyiségétől függetlenül). Fogytam már közepesen sok szénhidráttal (ez csak zsíradaptáltan ment, amikor már nem voltam nagyon éhes soha, de van, akit laktat a szénhidrát is), kevéssel és nagyon kevéssel is. A kalória döntött, viszont sokkal, sokkal jobban esik a kevés szénhidrát. Úgyhogy boldogan ketogénezek, kevesebbet eszem, mint valaha s persze stagnálok, mint mindig, de dolgozom rajta...
Néha eszembe jut a zabkása és a rizs, olyan lightos cuccok, ehetnék egy halommal s még mindig kevés kalória... De nem jók nekem, legalábbis nagyobb mennyiségben nem. No nem baj, most már megvan a saját utam.
Nincsenek csodaszerek, s mindenkire működő trükkök...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!