Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A zabkása hizlaló étel?

A zabkása hizlaló étel?

Figyelt kérdés

2016. márc. 30. 14:21
 1/9 anonim ***** válasza:
95%
Attól függ, hogy mennyi a kalórakereted és ebbe belefér-e a zabkása, iletve hogy abból mennyit eszel meg.
2016. márc. 30. 14:32
 2/9 Alain Delon ***** válasza:
12%
Szerinted ez a szó honnan jön: "bezabál"?
2016. márc. 30. 14:32
 3/9 anonim válasza:
46%
A zabkása NEM hízlaló! A zabkása egy tökéletes étel például reggelivel, teli van rostal, szénhidrát is van benne természetesen, de csakis JÓ szénhidrátból áll. Ha fogyókúrázol vagy egészségesen eszel, nyugodtan egyél zabkását, sőt javaslom neked! :)
2016. márc. 30. 14:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
minden étel hizlaló, ha túl sokat eszel belőle
2016. márc. 30. 14:55
 5/9 A kérdező kommentje:
Ha reggelinek 3 evőkanál zabkását megfőzöm 6 evőkanál vízben és valamilyen gyümölcsöt rakok bele.
2016. márc. 30. 15:02
 6/9 anonim ***** válasza:
28%

A te mennyiséged kis nüansznyi, ráadásul nagyjából gluténmentes, rostos, lassú felszívódású. Nincs vele gond.

(Én ugyan nem enném, de csak mert az én életmódomba nem férnek bele a szénhidrátbombák, amúgysem laknék jól, csak özönnel.)

2016. márc. 30. 17:04
 7/9 anonim ***** válasza:

A bevitt kalóriától (adag mennyiségtől) és a kidolgozott kalóriától függ, hogy valamitől hízol -e.

A zabkása nem különösebben hízlaló, de nagyon egészséges étel lenne, de ma már kevesen eszik nálunk.

2016. ápr. 5. 19:22
 8/9 anonim ***** válasza:

Ismét sok hülyeséget olvashatok..

Önmagában a megevett mennyiség kevés ahhoz, hogy meghatározzuk, mi mennyire hizlal. A zabkása potenciális hízlaló, mivel kása, s nem hívnám jó szénhidrátnak sem. Ugyanakkor bizony van olyan, ami akkor sem fog (zsírpárnákra) hízlalni, ha annyi kalóriakeretnek megfelelőt eszel meg belőle, mint amennyinél például a zabkása vagy bármi más vele azonos és nagyon hasonló anyagcserereakciót kiváltóból ennél. Ilyen például a csülök. Próbálja ki a kedves fogyni vágyó (igen, kimondottan olyan egyén, aki könnyen hízik), hogy 3 hónapig kizárólag zsíros húst(csülök, szalonna, töpörtyű, sonka, belsőségek), némi tök, retek, salátafélével eszik, olyanokkal, melyek akár jó akár rosz, tökmindegy minek hívjuk, de kb 20-40g ch-t tartalmaznak. Meg fog lepődni. Teljesen felesleges magával a kalóriákkal számolgatni. Nyilván egy adott, amúgy az emberi test számára hízlaló funkcióval vagy úgy mondjam "utasítással" bíró makrotápanyagokat tartalmazó táplálékokkal szépen összefüggésbe lehet hozni, de még akkor nem beszéltünk a szénhidrátjellegű kalóriákkal nem rendelkező, ugyanakkor hízalási "paranccsal" operáló táplálékokat viszünk be, melynek hízlaló hatásai, egy harmadik, a vitamin és mikroelemhiány következtében kialakuló anyagcserezavarok, és emésztési renyheségek miatt súlyosbodnak. Ez minimum egy 3-4 fő komponensből álló hatásegyüttes, melyet a dietetika biztos lehetsz benne, hogy teljesen nem jól kezel. Aki ezután nem fogyni szeretne, hanem inkább 10. emeltről kiugrálni, nyugodtan, egyelőre komoly segítséget hivatalos helyről, aligha kaphat.

2016. ápr. 6. 19:47
 9/9 anonim ***** válasza:

#8: A csülköt megunnám, de addig is túlenném magam. Mivel zsíros, lehet, hogy nem kellene belőle fél kiló, mint lazacból s a többi húsból, mellé a 10 tojásomat... Jó, akkor nyolcat, de nem tudok keveset, az nekem kell. Plusz még zsír, zöldség, gyümölcs s az édességeim (hacsak nem lennék nagyon jóllakott, amire azért van esély). Nem fogynék, hiába lennék 40 gramm ch alatt naponta. A ketogén diéta sem mágikus, kalóriadeficit nélkül nem megy, többletben pedig sokan híznak így is (én speckó vagyok, mindennapos zabálással is extrém lassan hízom, a szénhidrát mennyiségétől függetlenül). Fogytam már közepesen sok szénhidráttal (ez csak zsíradaptáltan ment, amikor már nem voltam nagyon éhes soha, de van, akit laktat a szénhidrát is), kevéssel és nagyon kevéssel is. A kalória döntött, viszont sokkal, sokkal jobban esik a kevés szénhidrát. Úgyhogy boldogan ketogénezek, kevesebbet eszem, mint valaha s persze stagnálok, mint mindig, de dolgozom rajta...

Néha eszembe jut a zabkása és a rizs, olyan lightos cuccok, ehetnék egy halommal s még mindig kevés kalória... De nem jók nekem, legalábbis nagyobb mennyiségben nem. No nem baj, most már megvan a saját utam.

Nincsenek csodaszerek, s mindenkire működő trükkök...

2016. ápr. 6. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!