Miért nem hat rám a kávé? [Bővebb info lent]
Figyelt kérdés
Régen 11-12 éves koromban körülbelül ittam életem legelső energiaitalát ami zöld Monster volt. (Igen,tudom. Ha visszamehetnék oda pofán verném magam) Akkor nem tudtam aludni éjszaka mert egyszerűen nem ment álom a szememre.
Utána kis idővel újra ittam de az nem Monster volt és már akkor sem hatott semmit.
Most 17 éves vagyok, kávézok.
Semmit sem hat nálam a kávé ha iszom, nem érzem magam 'felpörögve'
Általában akkor iszok ha fáradt vagyok és már kétezerszer ásítozok, de semmit nem hat.
Lehetséges hogy immúnis vagyok a koffeinre?
Megkérdeztem a biológia tanáromat ő azt mondta hogy hozzászoktam, de azért annyiszor nem iszok...
2016. márc. 25. 10:32
1/2 anonim válasza:
Senki nem immunis a koffeinre, de az egyéni érzékenység eléggé változó, ráadásul másképp hat a bőrerekre meg az agyi erekre. A hatás dózisfüggő, érszűkítő és értágító hatás egyaránt kimutatható. A vérlemezkék működésére is hatással van. Mindenesetre érdemes megmérni a vérnyomásodat.
2/2 anonim válasza:
1-2 hét szünet után jobban fog hatni.
Addig igyál zöld vagy fekete teát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!