Filteres kávéban ugyanannyi a koffein? Többi lent
Figyelt kérdés
ugye vannak ezek a nagy nyomású kávéfőzők, ami aromát és nagyobb ízt add a kávénak, és persze a cremát:D..
és van amit én kaptam az egy philips filteres kávéfőző...
és tegyük fel, hogy pl.: 6gramm mennyiségű kávét adagolok 80 ml vízhez, akkor ugyan annyi x mennyiségű koffein kerül a kávéba a nagy nyomásúval meg a filteressel????
mert jó tudom, hogy sokkal gyengébbet főz a filteres, de ugyanannyi koffein lesz benne mint a másikban??
Előre is köszönöm a válaszokat a ,,hülye" kérdésemre:)) de tényleg éredekelne
2016. febr. 24. 23:51
1/2 anonim válasza:
Tévedés, a filteres valójában erősebb kávét főz, mint a presszógép, csak nem olyan finomat, aromásat. A lassan átcsöpögő víz több koffeint old ki, mint a nagy nyomású, gyorsan átáramló gőz. A koffein színtelen, szagtalan, ízetlen anyag, nem mondod meg, mennyi van az italban belőle.
2/2 A kérdező kommentje:
:Ooooo köszi a váladzt ezt nem is gondoltam volna... tény h vizeset csinàl de 1 cukorral és kis tejjel ihazo,tűrhető :)
2016. febr. 25. 23:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!