4 tojásrántotta vajjal hány kalóriát tartalmaz?
1 tojás kb 70 kcal, a vajat te tudod mennyit használtál.
vannak a neten kalóriatáblázatok, abból pontosabban is ki tudod számolni, persze, ha tudod a felhasznált alapanyag súlyát is.
Mérd le grammban és számold ki.
Az általam vásárolt tojások 40-70 grammosak, nem mindegy, melyikkel számolsz. Igazából külön le kéne mérni a sárgáját és a fehérjét, mivel a nagyobb tojások hajlamosak aránylag kisebb sárgájákkal rendelkezni. Az én tojásaimnak általában 16 grammos a sárgája, a mérettől nem különösebben függ ez, persze a tojások eléggé különböznek, de egy látványosan nagyobb sárgája simán tartozhat kisebb tojáshoz...
Nekem 500 kcalban meglenne, hacsak nem feledem, hogy szálkásítok, mert akkor 1000 alatt bármi :D. Szeretem a vajat. De az már tocsogna benne, persze. Inkább mellé enném, kockában. S persze egy csomó zöldséggel.
4 tojáshoz 1-2 deka zsírnak megfelelő (1,25-2,5 dkg) vaj elég az én ízlésem szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!