Aki csak ritkán eszik húst, az mit eszik?
Személy szerint jobbára tojást, zöldséget, olajos magvakat.
Ez rengetegféle ételt jelent...
Zöldségfasírtok (már ez óriási változatosság), millió más zöldséges étel, sütik (ebédem egyik fogása mostanság piskótatorta. kemény dolgokra kényszerít a szálkásítás, de nem panaszkodom :D), madártej (bár vagy 4 éve nem csináltam. kéne), bonbonok, levesek... Annyi lehetőség van.
Gyerekkoromban tésztaételek is gyakran voltak s persze főzelékek, az valamiért mostanában nem.
Van, aki kenyeret is eszik, van, aki gabonákat (köleskrém körözöttes ízesítésben, az mennyire jó). Túró- és normál gombóc, kalácsok és miegyebek.
Még a vegán, sőt a nyersvegán konyha is olyan változatos, a sima vega az végtelen...
Én vegán vagyok. Nagyjából a következőket sokan váltogatni hétköznapokra: tészta paradicsomos-zöldséges szósszal, krumplis egytál (rakott/ paprikás), rizs és zöldségfasírt, édes főétel (pl gombóc), főzelék (főleg hüvelyesekből), nagyon tartalmas leves és olajos magok, extra saláta. De még ezerféle dolgot lehet enni, a húspótlóktól a nyers gyümölcsökön át a csirákig.
Reggelire zabkása, palacsinta, pirítós zöldséggel, smoothie. Vacsira ami épp akad, sült zöldség, szendvics, maradék. Mindezt teljesen állatmentesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!