Tatárbifszteknél mennyire érződik a nyers hús íze?
Én még sosem mertem készíteni, pont azért mert kicsit idegenkedek a nyers hústól.
Vagy ezt a fűszerek elnyomják?
Annyi receptet és hozzászólást olvastam erről az ételről, és mindenki csak dicséri.
Akkor meg talán tényleg jó lehet.
Amikor először kóstoltátok, akkor hogy viszonyultatok hozzá?
Kedvenc ételem, de a top 10-ben mindenképp benne van!
A párommal nálunk rendszeres ünnepi menü. Pld. legalább 5 éve minden szilveszterkor, az én szülinapomon és még évi pár alkalommal ezt esszük.
Mi eleinte magunk csináltuk, vagy étteremben ettük, de már régóta innen rendeljük:
Ha magad akarod elkészíteni, akkor fontos, hogy milyen húsból készíted. ( Ha rendeled akkor is, de én még nem csalódtam a rendelésben.) A megfelelő húst legalább háromszor daráld át!
Nem árt neki 1-2 napos olajban pácolás.
A nyers hús ízét pont annyira érzed, mint bármilyen elkészített húsételben.
Fontos a fűszerezés, ezt mindenki a saját szája íze szerint tudja belőni. Nem kell túlragozni: só ( bár ezt nem szoktam magamnak keverni hozzá), bors, paprika, pici mustár, esetleg ízlés szerint ketchup. Vannak, akik nyers tojást is kevernek bele.
Két és fél apró árnyalatnyi trükk, amivel még finomabbá tehető:
- keverj hozzá egy kis Worcester-szószt!
- a pirítósra ( mert ugye nem kell mondani, hogy csak pirítóssal az igaz!)kenj alá fűszervajat!
+ fél: karikára vágott lila hagymával a tetején az igaz!
Amikor először kóstoltam kíváncsisággal viszonyultam hozzá. Édesapám egyik kedvence volt ő kóstoltatta meg velem. A második falat után szerelmes lettem bele. ( Nem az édesapámba!) :-)
Nyers húsból van, hát érződnie kell benne a nyers hús ízének, de szerintem a nyers hús finom :D
Én, mondjuk, a kolbászt is megkóstolom töltésnél, a tölött káposzta, fasírt bekevert húsát is, szóval nem zavar a nyersesség.
Konkrétan nyersnek nem érezni, mert a fűszerek tesznek róla, hogy ne érezzük nyersnek.
Életem egyik legkedveltebb kajája, de sajnos nálunk is már csak jeles ünnepeken kerül az asztalra.
Klasszikusan pirítóssal a legeslegjobb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!