Szereted a köménymagot?
Figyelt kérdés
én egyszerűen utálok ráharapni, nagyon nem szeretem az ízét.... :S2010. márc. 31. 18:24
1/11 anonim válasza:
Utálom, de van aminek nem jó íze van nélküle,úgy hogy őröltet teszek bele.(kelkáposzta főzelék,frankfurti leves)
2/11 anonim válasza:
Én régen nagyon utáltam, még a kifliről is lekapartam. Mostanában viszont egyre jobban szeretem, hogyha húst sütök vagy pörköltet készítek, mindig teszek bele. Egészséges, és ha nem harapok rá, akkor egy kellemes mellékízt ad az ételnek, amit imádok :)
Ráharapni viszont nem szoktam. Esetleg tedd szűrős teatojásba és főzd az ételbe, akkor tuti nem harapsz rá egy kósza magocskára sem de az íze és a jótékony hatása belefő ;)
3/11 anonim válasza:
En imadom a komenymaglevest! Mivel utalok raharapni a megfott magokra, miutan megfott a leves leszurom es bahajitom a magokat a kukaba. Sos sutemenyen is szeretem a komenymagot, ekkor a magok meg vannak pirulva es kisse ropogosak, ugy hogy nem zavarnak.
4/11 A kérdező kommentje:
köménymagleves... nem is hallottam még ilyenről, de nagyon bizarr lehet... :)
2010. márc. 31. 18:50
5/11 anonim válasza:
A köménymag az egy fontos fűszer,lehet kapni őrölten is.Marhapörkölt,gulyásleves alapfűszere,de használják még házikolbászokba is.Persze lehet annélkül is főzni,de az igazi jó íz azért mégis fontos.Nagymamáink tudnának erről beszélni,amikor kevés alapanyagból kellett ízletes olcsó,finom ételeket főzni.Nálunk itthon csak hétvégén főzött húst az édesanyám,a többi estéken gondosan elkészített,jól fűszerezett egyszerű vacsorákat tett az asztalra.A magyar konyha nemcsak a pörköltökből,sülthúsokból áll,érdemes elővenni a régi jóízű ételek leírását,ami egézséges és ami lényeges-sokkal kevesebbe kerül.ZS
6/11 anonim válasza:
én főzésnél használom, és úgy szeretem is, de magát a magocskát nem. Mondjuk ha ráharapok az nem fincsi. Úgyhogy inkább őröltet használok,úgy okés.
7/11 anonim válasza:
Köménymag leves magyarul rántott leves..,biztos igy hallottál már róla:) Amúgy én nem szeretem,csak levesben fűszerként és abban is őrölve!
8/11 A kérdező kommentje:
na így már okés :D
látom megoszlanak a válaszok :)
2010. márc. 31. 20:01
9/11 anonim válasza:
Én imádom a sós kiflin és a sajtostallérba, meg olyan ételekbe amibe jár:)
10/11 anonim válasza:
utálom, az őrölt köményt viszont imádom. annyira más íze van a 2-nek, most ez hülye kérdés, de az őrölt kömyény az őrölt köményMAG??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!