El lehet kerülni a bab által okozott szelelést?
Figyelt kérdés
Érdeklődni szeretnék h mi a tapasztalat, talált már valaki olyan italt vagy ételt ami elűzi a bab által okozott kellemetlen szagokat? Párom retteg az ilyen ételek következményeitől, és én meg nagyon szeretem a babos ételeket. Köszönöm a segítséget2010. márc. 29. 23:03
1/13 anonim válasza:
Az áztatóvízben kell felforralni, majd ezt a vizet leönteni róla, s új vizet rá. Így nincs pú.
A köménymag is jó.
2/13 anonim válasza:
Egy icipici szódabikarbónát kell a főzővízbe tenni, akkor nem puffaszt. De legegyszerűbb, ha a párodnak összedobsz valami gyors, könnyen elkészíthető ételt, amikor magadnak babot főzöl.
5/13 anonim válasza:
Hát nemtudom ti milyen babokat ettetek eddig, de mutterom hiába áztatja be a babot előző este, másnap bablevesezés után estefelé úgy szól seggkürtöm mint a 7*szentség...
Meg nemcsak nekem, aki babozott, az kürtözik...XD
6/13 anonim válasza:
Én mindig beáztatom előző este.Főzés közben teszek bele kis szódabikarbónát,babérlevelet,és egyikünknél sincs semmi kellemetlen hatás.
7/13 anonim válasza:
Én rendszerint mirelit fejtettbabot szoktam készíteni, először a miben felteszem vízben főni, azt a vizet 5-10 perc után leöntöm. Sót is csak utána teszek bele. Így kevésbé puffaszt.
8/13 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy ha nem eszünk mellé egyéb szénhidrátot, kenyeret és húst, akkor nem okoz szelet.
9/13 anonim válasza:
Első válaszoló! Ez tuti? Mert ha jól tudom a köménymag is puffaszt ám rendesen.
10/13 anonim válasza:
Csatlakozom az első hozzászólóhoz. A babot felteszed főni, miután felforrt, hagyod egy kicsit, majd leöntöd róla a vizet, és felteszed egy másik vízben, abban főzöd meg teljesen. Így elkerülheted a problémádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!