Mogyoróvaj megromlik?
A mogyoróvaj olyan értelemben nem romlik meg, hogy megbetegít, de olyan értelemben megromolhat, hogy a benne lévö zsiradékok (olaj meg a mogyoróban lévö) elkezd megavasodni, és ízre nem lesz jó.
A három hónap meg csak tájékoztató adat, addig vállaják, hogy nem lesz rosszabb íze, és nem azt jeletni, hoyg addig ehetö.
ahogy az előttem szóló is mondja, olyan, hogy "megromlik"a mogyoróvaj, nem létezik, kivéve egy esetet, ha mondjuk, belemorzsázol, miközben a kenyeredre kened, vagy ételmaradékos - pl lekváros - kenőkéssel nyúlsz bele, és akkor az így belekerült morzsa/ételmaradék romlik meg benne - és ezáltal maga a mogyoróvaj is -, de ezt könnyen el lehet kerülni úgy, hogy semmit se hullajtunk bele, és mindig tiszta késsel nyúlunk bele az üvegébe...
ezt leszámítva, nincs benne romlandó anyag, sem a mogyoró, sem a mogyoróolaj (amivel krémessé teszik), nem romlandó a szó hétköznapi értelmében, max megavasodik, de az meg AZONNAL érződni fog az ízén, ui roppant kellemetlen, és nem csak az íze, de a szaga is könnyen felismerhető - ezt érezni, ha beleszagolunk egy régóta tárolt és felbontott étolajos flakonba... de ha esetleg gond lenne a szaglásunkkal, ha belekóstolunk, akkor is azonnal kijön az avas íz, ember nincs (de még egér se!) aki azt így megenné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!