Elektromos kuktával kapcsolatban milyen tapasztalataitok vannak?
Gyorsabb az étel elkészitése, finomabb?
Milyen ételeket főztök benne?
Megéri beruházni egy ilyenre?
Elektromos kuktával nincs tapasztalatom, nekem csak sima, gázra tehető kuktáim voltak, azokat nagyon szeretem. Gyorsabban fő meg benne az étel, lehet benne párolni, nem áznak ki az ízek, mintha vízben főzném.
Gondolom, az elv ugyan az, és mindegy, hogy a hőt hogyan kapja.
Gyakorlatilag csak azokat az ételeket nem érdemes kuktában főzni, ahol a szétfővés a cél, például a pörkölt szaftja sose lesz olyan krémes, mintha lassú tűzön sokáig főzöd, vagy a leves leve nem lesz annyira ízletes. De legutóbb például karajcsontot főztem kuktában, két deci vízben másfél kiló csontot, 45 perc alatt omlósra. Fazékban ezt csak 3-4 liter vízzel tudtam volna megoldani, hogy teljesen ellepje, és ott már a víz felforralása is majdnem ennyi idő lett volna, utána még több, mint egy óra főzési idő. Arról nem beszélve, hogy az ízek nagy része a lében lett volna, nem a húsban. Persze ha egy jó ízű leves a cél, akkor úgy is jó, de nálunk a hús volt a lényeg.
Kb. 10 éve van egy elektromos kuktám, a legjobb amit valaha vettem a háztartásba.
Volt korábban sima kuktám is, de azokkal előfordult, hogy megfeledkeztem a főzésről, és odaégett a kaja.
Ez elektromos kuktával ilyen nem fordul elő, mert beépített időzítője van, a megadott főzési idő után automatikusan kikapcsol, illetve átkapcsol melegentartó funkcióba.
10 év után kezdett már elöregedni, most gondolkodom a leváltásán.
Annyi, hogy az eredeti betétedény teflonos volt, azt kb. 6 év után acélra cseréltem, amelyet közvetlenül Kínából rendeltem (így fele annyiba került, mintha itthon vásároltam volna).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!