Mennyi borravalót várnak el a pizzafutárok?
Nem egyszer nagyon csúnyán nézett rám a pizzafutár, mikor odaadtam a pénzt, pedig minimum 100-150 forintot mindig adok (általában egy ezresre szoktam kipótolni, pl 850+150).
Ez tényleg kevés lenne? Most mennyit várnának egy ilyen összeg mellé? Ti mennyit szoktatok adni?
Semennyit nem "illik" adni egy futárnak.
Ő nem egy pincér, aki akár egy órán át, vagy tovább kiszolgál.
A postásnak sem adsz borravalót, aki úgy dobja be a leveleidet a postaládádba, hogy nem is találkozol vele.
Abba is gondolj bele, hogy a futár kap alapfizetést, kap költéségtérítést ( benzinre), és ha csak napi 20 pizzát visz ki, és mindenhol kap 150 Ft-ot, akkor van havi 30 000 Ft. adómentes pluszjövedelme!
Az átlagos, "illendő" borravaló a számla 10-15%-a.
850 Ft-os pizzánál 150 Ft ezt meg is haladja ( 17,6%).
Ha a futár erre "csúnyán néz", akkor felhívom a helyet ahonnan rendeltem, és panaszt teszek, és legközelebbi rendelésnél kikötöm, hogy az a futár nem hozhatja.
Nem tőled, mint ügyféltől fognak megválni...
Kedves 2#!
Egy összeszokott régóta együtt dolgozó vendéglátós csapat bizony tőled, az ügyféltől fog megválni, ha nagyon akadékoskodsz. Hidd szépen el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!