A krumpli mikor romlott, ha romlandó egyáltalán?
Valószinüleg csak megfonnyadt.
A krumpli ha megfagy, akkor émelyitö édes lesz, gyakorlatilag ehetetlen. Ha megromlik, akkor folyós puha és nagyon büdös.
A sült krumpli meg azért puha és szivott fel sok olajat, mert a sütéskor az olaj lehült, vagy már elötte sem volt elég meleg: at olajnak forrnia kell, és csak kevés krumplit szabad belerakni, hogy ne álljon le a forrás. Ha megsült, papirtörlöre kell kiszedni és csak tálaláskor sózni.
A fonnyadt krumpliból célszerübb hajában fött krumplit késziteni és ugy enni, vagy valamit ebböl késziteni (pl. rakott krumpli vagy krumplisaláta)
A tavaszi krumpli már ilyen. Nem romlott, csak ókrumpli.
Főzd meg paprikás krumplinak, nudlinak, szilvás gombócnak, krumplis pogácsának. Krumpli levesnek, gulyáslevesnek, palóclevesnek. Tócsninak. Ilyenkor már sütve nem az igazi. Ha sütni akarod, akkor héjában süsd, vagy tepsiben, karikára vágva, zsírral, hagymával, köménymaggal. Vagy negyedelve sóban. Nagyon jó ételeket főzhetsz még az ókrumpliból, de hasábnak sajnos nem az igazi.Viszont örülj közben, hogy igazi krumplit eszel, az évszaknak megfelelő formában, végül is ez a természetes. Ha megromlik - megrohad - azt észre fogod venni. Büdösebb a rohadt krumpli, mint a záptojás. H a kicsírázna, szedd le a csírákat róla!
Én ilyenkor krumlit tartalmazó tésztákat csinálok belőle, annak kitűnő, sokkal jobb, mint az újkrumpli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!