Mivel zárjam le az étkezést? Ha nincs desszert.
El kell engedni fejben azt a rossz szokást, hogy a főétkezés után nasizni KELL. Nem kell. Ha nem vagy éhes, ne egyél. Ha jól laktál, nem kell más.
Az első 2 hét nehéz lesz, utána már nem is fog hiányozni.
Egyrészt nem kell desszert, ha képes vagy nem enni édességet (már ha neked az a nasi, nekem többnyire az), akkor lehet, hogy elmúlik ez a kötődés (nekem amikor jó ideig nem édességeztem, mert nem kellett, akkor is visszajött újult erővel. nehéz esetek is vannak, mint én).
Nem tartom magam számára lelkileg egészségesnek, hogy rutinszerűen édességezzek ebéd után... Másokat nem ítélek el érte kicsit sem :P Magamat se, csak jobbnak tartanám, ha nem... De a motiváció nem nagy, mivel remek édességeim vannak (ugyanabból vannak, mint a nem édességeim, csak pluszban tartalmaznak még ezt-azt, de azzal sincs baj) és általában nem olyan sokat eszem belőlük.
Nasinak néha még egy finom tea is megteszi nekem, ha arról van szó :D Az legalább nem indít el láncreakciót, az édességeknél ezt sosem lehet tudni.
Plusz a kávé is nasi nálam. Abban legalább cukor nincs, csak kókusztej, tojássárgája, kókuszzsír... Csupa normális cucc. A kávé a legrosszabb az egészben, mert a magnézium nálam kicsit problémás s annak nem tesz jót.
Édes gyümölcs valóban jó, ha az embernek az megfelel (én általában kakaót akarok enni ilyenkor). Én banánt, édes meggyet, cseresznyét szoktam alkalmazni. Mind fagyasztott, főleg mert úgy nekem kevés kell (pár gramm szénhidrátom van ilyesmire, szóval ez fontos szempont :D). Ezek édességek számomra, főleg a két édesebb, a normál gyümölcs az gyümölcs, egészen más műfaj, nem segít, ha édességre vágyom épp. Akkor jön a házi csokiszósz :) De nagyon könnyen ráállok a csokival kövezett napokra és az már nem jó.
Viszont ha alaposan jóllakom, akkor nem igazán kell semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!