Ti mit tennétek?
Apósom imád főzni. Mindig példálózik vele, hogy mennyire jól csinálja. Jó is lenne ez a dolog, de a legtöbb ételt egyszerűen ehetetlenné sózza. Nyilván a környezete így szokta meg, bár barátnőm néha azért megjegyzi, hogy na azért ez túlzás - érdekes, ha ő főz, nem véti ezt a hibát, sőt ő ügyel az ilyenekre.
De apósom/anyósom: vegeta-erőspista-só szinte mindenbe (vegetát eleve utálom). Elég gyakran küldenek ételt, és most is sokat kaptunk tőlük, de a jelenlegi még durvábban "szénné van sózva", tehát pl. fasírtod eszed és olyan, mintha sókockába harapnál. Nem lehet érezni más ízt csak erőspista, bors és só. Az az igazság, hogy én ebből nem akarok enni, mert tegnap még a hasam is megfájdult utána...viszont a barátnőmet sem akarom megbántani.
Ti mit tennétek? Parasztság lenne, ha mást ennék?
Köszönöm a válaszokat!
Mondd meg a barátnődnek: ne haragudjon, minden családban más szokások vannak, te nem vagy hozzá-szokva ennyire sós ételekhez! Ha ő ezen nevelkedett, ha neki ez kell, egye csak nyugodtan, de te ezeket inkább "kihagyod"! Nevetve még hozzá-fűzöd: így több marad neked!
És anyósodéknak miért is mondanád, hogy neked nem ízlik, amit ők sütnek-főznek! Nem kell erről nekik szólni, a barátnőd meg megoldja!
#2. vagyok!
Persze ha őnáluk laktok, és az ő konyhájukban fő az, amit ti is esztek, akkor bizony nincs mit tenni, vagy lenyomod a torkodon, vagy elébük áll, és megmondod, hogy köszönöd, de neked nem kell!!!
Kösz a választ.
Hát igen, mindenhol más a szokás.
Nem ott lakunk, hasfájásra fogtam.
Ne fogd erre-arra!
Ha nem vagytok velük "egykonyhán", mondd meg a párodnak őszintén!!!
Ő egye csak nyugodtan, valószínű ehhez szokott, mert egész gyerek-korában ezen élt, de ne kényszerítsen mást, tégedet se!!! hogy most azt edd, ami neked nem ízlik!!
Ő mit szólna ahhoz, ha naponta olyan kaját kellene ennie, amit ő nem szeret!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!