Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 45 főre kb. ennyi ital elég...

45 főre kb. ennyi ital elég lehet?

Figyelt kérdés

Főleg vendéglátóst kérdeznék, ha van.

Anyósomnak szervezünk meglepetés bulit, ahol kb. 45 vendég lenne. Nagy részük 50-60 körüli.

Amit mi számoltunk: 20-20 liter fehér bor ill. rozé. Kb. 5-7 liter vörös (ezt ahogy ismerjük a társaságot kevesen isszák), 5 liter Jager, 3 liter Unicum, 2 liter Bacardi, 4-5 liter pálinka, két üveg krémlikőr.

Italnagykerből vennénk szinte mindent a pálinkán kívül, ezt engedi bevinni az étterem. A nagyker visszaveszi ugyan a ki nem bontott italokat, de csak kb. a felét.

Azt meg nem szeretnénk,hogy ha ránk maradna több liter pia! :)

Ez sok így, vagy kevés?

2015. dec. 28. 15:08
 1/4 anonim ***** válasza:

szerintem 18-30 évesek körében is elég lenne ennyi szesz.

Egyébként ezt mi nem tudjuk kiszámolni, ugyanis mivan ha a 45 vendégből 40 anti alkoholista.

a maradék 5 meg kocsival jön.

2015. dec. 28. 15:17
 2/4 anonim ***** válasza:
Én egy üveg Whiskeyt biztos tennék bele. Ha ennyire borosak, akkor biztos elég lesz. Mi most karácsonykor voltunk kb ennyien vegyes korosztály. Fogyott kb 5 liter bor vegyesen, 30 liter szóda, 4-4 liter Unicum és Jäger, 10 7 dl-es Jack. 3 üveg csokilikőr és rengeteg kóla.
2015. dec. 28. 15:26
 3/4 szaszaa11 ***** válasza:

Étterembe bevihettek italt? Ez azért nekem furcsa. Vagy nagyon jóba vagytok a tulajjal vagy nagyon gagyi étterem az...

Ennek egyébként a fele elég lenne mi a ballagási bulin 50 főre jóval kevesebbet hoztunk pedig nem éppen antialkesz társaság volt. 50 liter bor?? Az biztos hogy sok lesz... Rövideket el tudjátok rakni ha meg is bontjátok a krémlikőr még elképzelhető hogy évek után megromlik de a többi biztos hogy nem, még 10 év múlva sem, így nyugodtan el lehet rakni. Aztán 10 év alatt el nem hiszem hogy nem lesz egy buli, vagy vmi alkalom, ahol az szép lassan el nem fogy. Szóval töményből nyugodtan vásároljatok... Ja a bor sem romlik egyhamar ha normálisan van tárolva és nem moslék, az is eláll akár 20 évig is (mondjuk a vörös, a fehér már ritkán.) viszont a rozé 1-2 év után már elég negatív irányba fog valószínűleg elindulni, de persze ez alól is van kivétel. De gyanítom ez a kannás házibor kategória lesz, szóval abból nem kéne besokallni. És ez rengeteg. Számold ki az fejenkén több mint egy liter és biztos hogy nem iszik mindenki bort majd.

2015. dec. 30. 00:50
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi! Egyébként nem litert akartam írni a borból,hanem üveget!

Nem, az étterem nem gagyi, a tulaj barát. Ő is ott lesz a bulin.

Kannás bor??? Ezen jót mosolyogtam. A férjemnél a bor kb. a Sauskánál, Laposánál kezdődik, azt sem tudja mi az a kannás bor! :)

2015. dec. 30. 05:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!