Mire használják az írót?
Figyelt kérdés
Láttam ma az élelmiszerboltban a kefírek között olyat, hogy ÍRÓ. Mi ez és mire használják? Vagy csak meg kell enni mint a kefírt? Milyen íze van?2008. szept. 15. 16:10
1/5 anonim válasza:
Az író a vajgyártás mellékterméke. Különféle élelmiszerekbe lehet rakni, de magában is fogyasztható. Nagyapám nagyon szerette, csak úgy magában megitta. Én nem szerettem, mert savanyú volt, de itt azt írják, hogy már nem savanyú:
2/5 anonim válasza:
Ma, baktérium hozzáadásával készítik az írót, és fel lehet használni olyan ételekhez amihez általában kefír vagy joghurt kell. Tejet is ki lehet váltani vele, csak számolni kell azzal, hogy savanykásabb.
3/5 anonim válasza:
nagyon egészséges, ételekbe önmagával kiflivel isteni :D
4/5 anonim válasza:
En hallottam mar olyanrol is aki bogracsosba tette bele....
5/5 anonim válasza:
A szabolcsi nagymamám íróval készítette a foszlós jellegű kelt tésztákat, a kalácsokat. Szabolcsban szokás a húsvéti sós kalács, amit a reggeli sonkához és tojáshoz adtak. Az írótól sokkal lágyabb és foszlósabb volt a tészta. Ezen kívül az író innivalóként is hasznos, főként nyáron, kúthidegen, kiváló szomjoltó. Úgymond: gyomorgyengeség esetén melegen, de nem forrón itatták velünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!