A fruktóz mennyivel ártalmatlanabb a répacukornál?
Szia terményes,
a mézzel kapcsolatban gondold végig, hogy mi volt akkor - nem is túl régen, mert csak kb. 6000 éve kezdődött -, amikor még nem volt háziasított méh, és ha az ember ilyesmihez akart jutni, hát az elég kockázatos vállalkozás volt.
A mézzel nem árt vigyázni, nem szabad kisgyerekeknek adni a benne található botulizmus kórokozója miatt,de akár rákkeltő,vagy mérgező anyagok is kerülnek a mézbe növényvédő szerek formájában,vagy elhanyagolt gyomos területekről mérgező növények ( bürök,beléndek,nadragulya,kikerics,maszlag,stb ) virágporát is összegyűjtik a méhek,pedig a nem mérgező virágporok is allergiát okozhatnak,az import mézeknél mégrosszabb lehet a helyzet,pl a rhododendronok miatt. 2011-ben egy rutinvizsgálaton 119 mintából 115 megbukott az antibiotikum teszten,kár hogy kevés az ilyen vizsgálat.
Sajnos a Brüsszelben tüntető magyar méhészektől vásárolt akácmézem is megerjedt,szesz szagú lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!