Hogyan teszik bele a csokiba a mogyorót?
Figyelt kérdés
Van egy mogyoróbokrunk a kertben, ami olyan mogyorót terem, mint amilyen az "egészmogyorós" csokikban van. Kitaláltam, hogy felolvasztok gőz fölött egy tábla tejcsokit, majd egy tálba beleteszek jóóó sok mogyorót és ráöntöm. Ha megdermed, extra mogyorós csokit ehetünk. De vajon a mogyorót meg kell pirítanom, vagy csak felbontás után úgy ahogy van....?2008. szept. 15. 09:08
1/7 anonim válasza:
meg is pörkölheted,talán úgy finomabb lesz.de ha nyersen belerakod,az is nagyon jó:)
2/7 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem a kérdésbe belefogalmazni, hogy hogyan kell pörkölni? Serpenyőben pici olajon, vagy mikróban..? Köszi.
2008. szept. 15. 11:02
3/7 anonim válasza:
Én a gázsütőben szoktam tepsiben, de előtte le kell húznod a mogyin található vékony piros hártyát!! Ezt úgy tudod megtenni, hogy forró vízbe mártod őket, és lehámozod. Ha nem húzod le, akkor találkozni fogsz a csokiban olyan szemekkel, amik irtó keserűek lesznek. Ha sütőben csinálod, vigyázz, ne hagyd benn sokáig mert megég. Nekem van egy olyan trükköm, hogy a jégkockatartó rekeszeibe öntöm a csokit a mogyoróra, meg még szórok bele puffasztott rizst is:) Így egyben van a két kedvenc csokim:):):):
4/7 anonim válasza:
Hű, de jó tippek! :D Jó kérdés volt. :)
5/7 anonim válasza:
Azért azzal vigyázzál, hogy ha felolvasztol egy tábla csokit, annak soha többé nem lesz olyan íze, mint előtte. Ha meg főzőcsokiból csinálod, az meg eleve nem finom... :(
6/7 anonim válasza:
Szerintem tortabevonó csokira gondolt, abból igaz, hogy van elég ramaty ízű, de a Party tejbevonó szerintem fincsi. :)
7/7 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat, tippeket! Sosem használok tortabevonót, sütéshez is mindig a kedvenc csokim sima tejcsoki változatát szoktam felolvasztani. Imádjuk a mogyorós csokit, és azt találtam ki hogy szorosan egymás mellett, vagy egymáson lesznek a mogyorók, így extra finom lenne. Nézegettem már a formákat, van szilikon muffinformám, valószínűleg abba lesz töltve és könnyen ki is tudom szedni. Jégkocka tartóm sajna nincs. Szerintetek dióval is lehet csinálni? vagy reszelt narancshéj, ilyesmikkel már próbálkoztatok?
2008. szept. 15. 22:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!