Miért nem értik meg az "okosok", hogy a hal nem ingyen van?
Most főleg így karácsony közeledtével az átlagnál jóval több reklámot és mindenféle kampány szerűséget látok-olvasok.
Egyfolytában az van, hogy a hal hű de egészséges, és míg a környező országok mennyire sok halat esznek, addig a magyarok szinte semmit.
De basszus!!!
A hal nem ingyen van!!!
Csak egy sima csóró pontyot veszünk figyelembe már az is egy csirkemell árával vetekszik.
Aztán a többiről ne is beszéljünk!
Lazac?
Kb. a libamáj van ilyen kategóriában.
Én szerencsére megtehetem, hogy vegyek ilyeneket, de akik nem????
Nem azért nem vesznek ilyen halakat, mert értelmi fogyatékosok, hanem talán azért, mert még egy csirke far-hát is luxus számukra!
a halat nem a pulyka és marhahússal kéne összehasonlítani, ami jóval magasabb árkategóriában van... :)
a csirke, disznó van egy árkategóriában az olcsóbb halakkal
nem tudom, mi a végzettséged, egész biztos nincs köze a gazdasághoz, ha csak ilyen messzemenő következtetéseket vonsz le a magyar társadalomról anélkül, hogy egy icipicit is utánanéztél volna az adatoknak
#20
Épp ez a baj, hogy 10 deka lazac 600 Ft, fél kilót 10 perc alatt befalok.
Az 1000 forintos fagyasztott random hal meg hulladék.
A pisztráng meg 5000 Ft/kiló itt a piacon.
A sarki gíroszosnál meg amúgy sem vennék semmit.
relatív, hogy kinek mi a finom...
te nem szereted, de ez nem azt jelenti, hogy nincs jó íze, ez az indoklás egyesen úgy hülyeség ahogy van, ha azt írnád, hogy azért nem vesznek sokan halat, mert szeretik, az még mindig helyesebb indoklás
de nem, az alacsony halfogyasztás oka az ára
Egy hétköznapi matek tanár vagyok, így tényleg nem értek semmiféle gazdasági dolgokhoz.
"a halat nem a pulyka és marhahússal kéne összehasonlítani, ami jóval magasabb árkategóriában van... :) "
Mármint melyik?
A pulyka közel sem kerül annyiba mint a hal.
Ok, a pulyka mell 1300 forint körül mozog akciósan, de általában drágább.
(egy pulyka far-hát a piacon 200 forint körül van/kg)
A marha combot is öröm megvenni kicsivel 2200 körüli áron.
De a pontyon kívül kb. semmilyen hal nem ilyen áron van.
Ok, a "halrudacskák" egy része igen.
Sokáig azt hittem van bennük vagy 80% hal, hát nem.
A hekk (egész, nem a filé) a piacokon még elfogadható, plusz van valami tőke hal vagy nem is tudom mi a neve.
De a tonhal (akár csak konzervben), vagy a lazacról ne is beszéljünk, már nem 2 forint.
Összegeznék:
a jó minőségű és egészséges ételek drágák, legyen az hal, avokádó, sajt, olívaolaj, stb. Mindig is így volt.
A szociológusok meg siránkoznak, hogy az átlag magyar sz_art eszik, de jól tudják, hogy a pénztelenség az ok.
Ez a dolguk.
De hát ez a dolguk, hogy
Bocs,
szóval ez a dolguk, de sajnos ettől még nem lesz olcsóbb a minőségi kaja.
Talán levehetnék róla az áfát, vagy ilyesmi. Fordított csipsz-adó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!