Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért nem értik meg az "okosok...

Miért nem értik meg az "okosok", hogy a hal nem ingyen van?

Figyelt kérdés

Most főleg így karácsony közeledtével az átlagnál jóval több reklámot és mindenféle kampány szerűséget látok-olvasok.

Egyfolytában az van, hogy a hal hű de egészséges, és míg a környező országok mennyire sok halat esznek, addig a magyarok szinte semmit.

De basszus!!!

A hal nem ingyen van!!!

Csak egy sima csóró pontyot veszünk figyelembe már az is egy csirkemell árával vetekszik.

Aztán a többiről ne is beszéljünk!

Lazac?

Kb. a libamáj van ilyen kategóriában.

Én szerencsére megtehetem, hogy vegyek ilyeneket, de akik nem????

Nem azért nem vesznek ilyen halakat, mert értelmi fogyatékosok, hanem talán azért, mert még egy csirke far-hát is luxus számukra!

2015. dec. 7. 20:08
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
13%
Ez így szép, de nem meseországban élünk, aki tudja tudja aki nem nem. Eléggé nyilvános hogy a Magyar termékeket öntik kifelé külföldre hisz jó minőségű. Míg külföldről az olcsó importot hozzák be. A magyar paprika világhírű, aztán ott van a boltban az import török paprika.
2015. dec. 7. 21:10
 12/28 zgyzgy ***** válasza:
79%

Igen, és a holland paradicsom meg hagyma.

Olyan, mintha magyar banánt exportálnánk Afrikába.

2015. dec. 7. 21:49
 13/28 anonim ***** válasza:
35%

Nem olvastam a válaszokat, de azért írok.

Anyagilag jól állunk, de nem szeretem a halat. Így mindenféle húst eszünk, halat nem. Férjem szakács, ő tud a munkahelyén is, így itthon sosincs. Ennyi.

Szóval azért nem annyira szegények a magyarok, hogy ilyen kevés halat egyenek. Mert akkor a csirkefogyasztás meg más húsfogyasztás is nagyon alacsony lenne, ha kizárólag a pénztárca miatt lenne.

2015. dec. 7. 22:16
 14/28 anonim ***** válasza:
52%

Én megtehetném anyagilag hogy több halat vásároljak, de nem teszem meg! Mégpedig azért mert bunkó a "felfogásom", ennyiért rohadjon rájuk! Ezt a "nyomorult" afrikai harcsafilét és a pontyfilét kétszer annyiért adni mint a karajt! Menjenek már! Nem fogom ennyiért megvenni!!!

Ennyit csak ritkán ér, ha nagyon megkívánjuk, mert azért szeretjük!

A konzervből a minőségi(?) szintén drágább, mint amennyit nekem érne!

2015. dec. 8. 01:00
 15/28 anonim ***** válasza:
85%
13-as, te tisztában vagy az árakkal??? pár szelet hala jóval többe kerül, mint 1 kg hús, a hal egy nap vagy akár már egy étkezés alkalmával elfogy, míg a húst több napig is eheted, így sokkal drágább a hal
2015. dec. 8. 07:56
 16/28 anonim ***** válasza:
15%

Igen, tisztában vagyok.

A ponty pl most 8-900 Ft/kg. Tudom, élő, ezért egy része kuka. De a halászlé elég laktató kaja. A pulyka és marha hús 2000-3000 Ft/ kg.

Szóval azért nem annyival drágább a hal.

És nem annyira szegények a magyarok...

2015. dec. 8. 09:30
 17/28 anonim ***** válasza:
68%
Mosonmagyaróváron és környékén ahol 75000 ember lakik és az osztrákok és szlovákok is átjárnak vásárolgatni csak egy helyen egy kb. 8m2-es boltban lehet friss halat vásárolni csütörtöktől szombatig és ott is maximum 4-5 fajta van. Ekkora a kereslet és a kínálat az ország egyik legfejlettebb térségében.... No comment...
2015. dec. 8. 09:30
 18/28 anonim ***** válasza:
72%

2 kg sertés comb= 2598 Ft

4 kg csirkecomb = 2696 Ft

2 kg csont nélküli tarja(akciós)=2798 Ft

4 kg sertés máj= 2200 Ft

2 kg sertés karaj csont nélkül= 2900 Ft

2 kg csirkemellfilé = 2980 Ft

2 kg pulykamellfilé(akciós)= 3598 Ft

2 kg marha nyak = 3398 Ft

4 kg gomba = 2396

2 kg ponty filé = 3998 Ft

2 kg afrikai harcsa törzs (nyúzott) = 2898 Ft

2 kg afrikai harcsa filé = 4580 Ft

2 kg szürke harcsa filé = 6498 Ft

5 db -os Rio M. tonhalkonzerv (akciós)= 2899

2 kg lazacfilé (akciós) = 6520 Ft

2 kg amur szelet = 3398

2015. dec. 8. 12:21
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

8-as vagyok és tisztelettel megkérem azokat, akik lehúznak, hogy magyarázzák már el nekem mi rosszat írtam?

Becs szóra nem értem....

Talán az a baj, hogy leírtam: nekünk nem futja a halra, mert drága? Vagy az a baj, hogy a zöldségre írtam, hogy drága? komolyan nem értem...

Ha már itt a mi mennyibe kerül - nél tartunk, akkor leírom: 1 kg csirkemáj 460 ft a Lidl-ben, de egy evésre körettel eég a fél kg (230 ft), a Tescoban a csirkecomb farrésszel kb. 500 ft/kg, 3 db 1 kiló, megsütve, krumplipürével még a gyerekem is jóllakik :-)

Ezzel szemben a ponty (szelet) kilója 2 ezer ft a piacon, de még a busa is 1000 ft(kg. Mindez Budapesten.

A sertéshús meg 1.000-1.500 között mozog, ami még mindig olcsóbb, mint a ponty.

2015. dec. 8. 13:35
 20/28 anonim ***** válasza:
42%

Füstölt lazac 100 gramm akciósan 600 ft körül van. Azért meg lehet venni néha napján. De a fagyasztott tengeri halak kiját is ki lehet fogni 1000 ft-ért.

Egyébként a környező országokban sem olcsóbb a hal, csak többet keresnek az emberek.

De ha már itt tartunk, az éti csiga remek étek, mégse sétálnak el az emberek gyűjteni a kert végébe, pedig ingyen lenne. Étteremben legutóbb ezer ft-ért ettem darabját.

Még egy infó, vamelyik nap a sarki giroszozóban lehetett venni sült pirsztrángot. A girosztállal egy árban volt.. Akinek van igénye vízi élőlényeket fogyasztani, az tud is.

2015. dec. 8. 20:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!