Miért nem értik meg az "okosok", hogy a hal nem ingyen van?
Most főleg így karácsony közeledtével az átlagnál jóval több reklámot és mindenféle kampány szerűséget látok-olvasok.
Egyfolytában az van, hogy a hal hű de egészséges, és míg a környező országok mennyire sok halat esznek, addig a magyarok szinte semmit.
De basszus!!!
A hal nem ingyen van!!!
Csak egy sima csóró pontyot veszünk figyelembe már az is egy csirkemell árával vetekszik.
Aztán a többiről ne is beszéljünk!
Lazac?
Kb. a libamáj van ilyen kategóriában.
Én szerencsére megtehetem, hogy vegyek ilyeneket, de akik nem????
Nem azért nem vesznek ilyen halakat, mert értelmi fogyatékosok, hanem talán azért, mert még egy csirke far-hát is luxus számukra!
Igen, és a holland paradicsom meg hagyma.
Olyan, mintha magyar banánt exportálnánk Afrikába.
Nem olvastam a válaszokat, de azért írok.
Anyagilag jól állunk, de nem szeretem a halat. Így mindenféle húst eszünk, halat nem. Férjem szakács, ő tud a munkahelyén is, így itthon sosincs. Ennyi.
Szóval azért nem annyira szegények a magyarok, hogy ilyen kevés halat egyenek. Mert akkor a csirkefogyasztás meg más húsfogyasztás is nagyon alacsony lenne, ha kizárólag a pénztárca miatt lenne.
Én megtehetném anyagilag hogy több halat vásároljak, de nem teszem meg! Mégpedig azért mert bunkó a "felfogásom", ennyiért rohadjon rájuk! Ezt a "nyomorult" afrikai harcsafilét és a pontyfilét kétszer annyiért adni mint a karajt! Menjenek már! Nem fogom ennyiért megvenni!!!
Ennyit csak ritkán ér, ha nagyon megkívánjuk, mert azért szeretjük!
A konzervből a minőségi(?) szintén drágább, mint amennyit nekem érne!
Igen, tisztában vagyok.
A ponty pl most 8-900 Ft/kg. Tudom, élő, ezért egy része kuka. De a halászlé elég laktató kaja. A pulyka és marha hús 2000-3000 Ft/ kg.
Szóval azért nem annyival drágább a hal.
És nem annyira szegények a magyarok...
2 kg sertés comb= 2598 Ft
4 kg csirkecomb = 2696 Ft
2 kg csont nélküli tarja(akciós)=2798 Ft
4 kg sertés máj= 2200 Ft
2 kg sertés karaj csont nélkül= 2900 Ft
2 kg csirkemellfilé = 2980 Ft
2 kg pulykamellfilé(akciós)= 3598 Ft
2 kg marha nyak = 3398 Ft
4 kg gomba = 2396
2 kg ponty filé = 3998 Ft
2 kg afrikai harcsa törzs (nyúzott) = 2898 Ft
2 kg afrikai harcsa filé = 4580 Ft
2 kg szürke harcsa filé = 6498 Ft
5 db -os Rio M. tonhalkonzerv (akciós)= 2899
2 kg lazacfilé (akciós) = 6520 Ft
2 kg amur szelet = 3398
8-as vagyok és tisztelettel megkérem azokat, akik lehúznak, hogy magyarázzák már el nekem mi rosszat írtam?
Becs szóra nem értem....
Talán az a baj, hogy leírtam: nekünk nem futja a halra, mert drága? Vagy az a baj, hogy a zöldségre írtam, hogy drága? komolyan nem értem...
Ha már itt a mi mennyibe kerül - nél tartunk, akkor leírom: 1 kg csirkemáj 460 ft a Lidl-ben, de egy evésre körettel eég a fél kg (230 ft), a Tescoban a csirkecomb farrésszel kb. 500 ft/kg, 3 db 1 kiló, megsütve, krumplipürével még a gyerekem is jóllakik :-)
Ezzel szemben a ponty (szelet) kilója 2 ezer ft a piacon, de még a busa is 1000 ft(kg. Mindez Budapesten.
A sertéshús meg 1.000-1.500 között mozog, ami még mindig olcsóbb, mint a ponty.
Füstölt lazac 100 gramm akciósan 600 ft körül van. Azért meg lehet venni néha napján. De a fagyasztott tengeri halak kiját is ki lehet fogni 1000 ft-ért.
Egyébként a környező országokban sem olcsóbb a hal, csak többet keresnek az emberek.
De ha már itt tartunk, az éti csiga remek étek, mégse sétálnak el az emberek gyűjteni a kert végébe, pedig ingyen lenne. Étteremben legutóbb ezer ft-ért ettem darabját.
Még egy infó, vamelyik nap a sarki giroszozóban lehetett venni sült pirsztrángot. A girosztállal egy árban volt.. Akinek van igénye vízi élőlényeket fogyasztani, az tud is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!