Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért kell ilyen undorítóan...

Miért kell ilyen undorítóan kinéznie egy iskolai menzának? Más országban is így van?

Figyelt kérdés

Az elmúlt hónapokban sok panaszt hallottam, hogy a menzák ehetetlenek, akadtak undorító kinézetűek is, amit nem tudtak mire vélni.

Értem én, hogy fontos, hogy egészségesen étkezzenek a gyerekek, de szerintem nem kéne ennyire túlzásba vinni, hogy a só ki van tiltva, vagy, hogy gusztustalanul nézzenek ki az ételek. Máshogy is meg lehetne oldani. Nincsen gyerekem, de át tudom érezni a helyzetet. Ovis és kisiskolás koromban nem voltak problémák a menzával. Ehetők voltak! Mikor hatodikos lettem, már az osztály fele nem fizette be a menzát, mert szerintük nem voltak gusztusosak az ételek. Még a desszert se volt jó. Aztán később már az egész osztály lemondta a menzát. Emlékszem, hetedikes koromban őszi osztálykirándulásra mentünk 3 napra. A szállóban az ebéd is förtelmesen nézett ki. Nem, nem volt romlott, csak nem úgy nézett ki a hús, mint egy rendes rántott hús, a kukoricás rizs sem volt jó. A tanárunk se díjazta, így lemondta az ebédet és elvitt minket egy étterembe. A reggelivel és a vacsorával nem volt gond.

Sokszor teszem fel a kérdést, hogy mégis miféle szakácsok / konyhás nénik dolgoznak egy ilyen helyen? Más országban is vannak menzaproblémák?

Nálatok mi a helyzet? Erre a kérdésre bárki válaszolhat: diák / volt diák, szülő, tanár...

2015. nov. 25. 19:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

#8: Fura, elrontott ízlésű gyerekek... Nekem az egyik első menzai étkezésemben pont csirkecomb volt. Megettem, aztán kicsit elkámpicsorodtam, mert a fél fogamra sem volt elég egy. Manapság is tízesével eszem évi egyszer, amikor hajlandó vagyok csirkét enni... Mondjuk ez egyéni dolog. De tényleg kevés étel volt, főleg, ha csak az ehetőket nézzük. Lehettem vagy 6 éves, koromhoz képest alacsony...

De az egy kivételesen kiváló ebéd volt a szürke lében úszó szilvahéjfoszlányok (érdekes, én a gyümölcslevest másnak ismertem otthonról), a fekete krumplik és a zsírpacnis főzelékek között... De a tejbegrízt és a vaníliasodós piskótát sosem rontották el :) Sőt, a tarhonyaleves is bejött. Mindez 30 évvel ezelőtt, az újabb menzai helyzetet már nem ismerem.

Valóban nem kell sok pénz a jó ételhez, a párom a munkába kb. 200 forintos reggelit visz, ízletes, szerintünk egészséges és 1000-1200 kcal, ami azért mennyiség. Persze az ebédjénél ki kell pótolni bizonyos tápanyagokat, de azért jó kis napkezdet. Rengeteg családban főznek olcsón egész jókat. S menzára azért nagy tételben vásárolnak, emiatt s a jóval nagyobb adag ételek miatt is van költségcsökkenés, gondolom...

2015. nov. 26. 16:38
 12/14 anonim válasza:
100%
Én lisztérzékeny vagyok szóval még rosszabb.Heti 5-ször zöldségleves amiből 3 nak íze sincs 2 szer pedig ugy el van sózva hogy ehetetlen.Heti 3 főzelék heti 2 rohadtul rágós hús rizzsel.A főzelék olyan gusztustalan hogy már meg se kóstolom.Az egyik ilyen kemény kockakrumpli átlátszó zselében.Meg a többi is nagyon rossz.Fúúj
2015. nov. 26. 21:53
 13/14 anonim válasza:
100%
Én 5.-es vagyok és én magam ballagtam fel az irodába, hogy lemondjam a kaját. Sótlan, gusztustalan "étel" volt. Én nem szeretem, de szerintem egyszerűen nincs pénz!
2015. dec. 12. 23:10
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Én azt furcsáltam nagyon amikor a kolis barátnőmhöz bementem megvárni míg eszik és pattogatott kukorica levest adtak aznapra. Hát én nem vagyok válogatósde tényleg de életembe nemngonfoltam volna hogy ebből levest főznek.
2015. dec. 18. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!