Mi a véleményetek a tejtermékekröl? Melyik mondható a legegészségesebbnek szerintetek?
#11: Szerintem is túlzó, de vannak azért tejellenes csoportok :) A paleo térnyerésével ez valamivel jelentősebbé vált, s ott vannak a vegánok is, bár ők mindig csodabogárnak számítottak, szerintem a normál emberek nem szoktak törődni velük, főleg a bigott verziójukkal, akik valóban hervasztóak (a normálisakat szeretem s a veganizmussal sincs bajom, csak én máshogy élek).
S azért sok egyéb étrendű ember van, aki nem helyesli a tejivást. Többé-kevésbé laktózérzékeny is sok van...
Nem ülök fel semminek, de eszemben sincs tejet inni :) Nem tudok róla, hogy jól hasznosulna a kalciumtartalma (a nagy tejfogyasztó országoknál sincs sokkal jobb csontozat, amennyire tudom... nem ásom bele magam, mert nekem mindegy, így se, úgyse iszom tejet, nem esik olyan jól, mint nem inni, kálciumforrásaim pedig vannak).
De hogy egyeseket mennyire irritál, ha valaki nem eszi azt, amit ők igen... :D Sok csoportot ki tudok akasztani, egyszer egy bigott vega akadt ki azon, hogy nem eszem gabonát, ami szerinte alap, kötelező elem, anélkül nem lehet létezni :D Pedig elég jól lehet.
Lefizetett orvos, hogy azt nyilatkozta, egészségtelen a tej? Emberek, soha de soha nem láttam olyat Sehol, hogy a tej egészségtelen, nem is hallottam erről soha. Aztán bekerultem egy olyan taraasagba ahol sok jol képzett orvos van, es ott merult fel a téma.
De egészen addig mindenhol azt nyomják, hogy milyen egészségtelen. De ha látsz egy kimutatást, hogy pontosan mibol mennyit tartalmaz a tej, es mi a szervezeted szükséglete: Majd akkor te is hanyatt vágod magad, ra se nezel tobbet a tejre. Sajnalom, hogy emberek ugy mergezik magukat, hogy azthiszik jot tesznek magukkal... Akár csak a táplálkozási piramis... 65% szen hidrat. Aha. 1 ev múlva meg kórosan elhizott, cukorbeteg. Csodálkozunk h ilyen nagy a koverseg Magyarországon mikor olyan táplálkozási tanácsokat osztanak m.o.-n, hogy ha ezt mindenki betartaná, nem létezne mar magyar ember, mert az átlagéletkor 30ra csökkenne. Meg jo hogy nem mindenki dol be annak amit a médiából hall.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!