Mi a véleményetek a tejtermékekröl? Melyik mondható a legegészségesebbnek szerintetek?
Helló!
A tejtermékek sajnos valóban egészségtelenek, főleg a tej.
Ám a sajtok például Kevésbé, nyugodtan fogyaszthatjuk, de csak a kemény sajtokat ajánlanám, ha egészséges életmódról beszélünk. Ilyen például a parmezán.
Tehéntej helyett fogyassz inkább növényi eredetű tejeket: Diotej, kókusztej, mandulatej, szójatej, stb.
Az elsőnek igaza van, az ember számára valóban csak az anyatej ténylegesen kedvező. A tehéntej olyan, mintha mérget innánk. Nem véletlen van az, hogy aki sokáig nem fogyaszt tejet, majd bevisz akar egy kisebb mennyiséget a szervezetébe, akkor eleg csúnya gyomorrontásban, sőt ennel komolyabb megbetegedésekben is részesül.
A tehéntej a növendék bocinak szükséges tápanyagokat tartalmazza, nem az ember számára fontos tápanyagokat. Persze van benne kalcium, elenyeszlo mennyiségben, de néztétek mar mit tartalmaz még? Csupa olyan anyagot, ami nem hogy segít, de árt.
Ha tényleg egészségesen szsretnél étkezni mellőzd a tejtermékeket, és az olajban sütést (transzzsírok keletkezése). Eteleidet süsd zsírban, es ne használj cukrot, lisztet, sot. Helyettesitsd edesitoszerrel, es növényi fűszerekkel.
Szedj étrend kiegészítőket, mert a gyümölcsök es zöldségek sajnos olyan kis mértékben tartalmazzak mar a vitamonikot, hogy 20 évvel ezelőtt egy alma tartalmazott annyi vitamint, amennyit most 10db. Tartósítószerekről ne is beszéljünk...
Olajat csak is olivaolajat használj, de fontos hogy extra szűz legyen, hidegen sajtolt, es NE melegitsd fel, mert akkor transzzsirt allitasz elő. Remélem Segítettem. Ha barmi információra szükséged van, nyugodtan irj privatot :)
Szerintem sem egészségesek.
Szerencsére tejet nem fogyasztunk, helyette mandulatejet veszünk, joghurtot sem eszünk. Tejfölt szoktunk venni (keveset, egy hónapban kb. 2 kis pohárral), és sajtot - a sajt az egyetlen, amit nem tudnék igazán mellőzni, mert iszonyatosan finom szerintem :(
Habtejszínből is növényit veszünk.
A kemény házi sajt és a legeltetett tartással előállított vaj a legjobb szerintem, a többit nagy ívben kerülöm. Azért ezeket is igyekszem kis mennyiségben fogyasztani, a vajjal nehéz, mivel pótolhatatlanul finom íze van :)
A nagy inzulinválaszú laktózos tejtermékeket nem tudom megfelelőnek tartani számomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!