Jellegzetes szaga van egy ismerősöm főztjének. Minden étele ugyanolyan szaggal bír. Hogy lehet úgy főzni, hogy minden kajának legyen egy ilyen szaga?
Valszeg Háztáji disznózsírt vagy hájat használ főzéshez amit vágáskor sütöttek ki..
Ezen érezni a disznószagot mivel nincs filterezve..
Asszem tom mire gonodlsz, én is undorodok attól a szagtól..
A 13.30 ostobaságokat ír.Akár szalonnából,akár hájból sütik ki a zsírt,és nem égetik meg,akkor nincs szaga.A filterezést pedig nem értem? Hogyan filterezmék a zsírt? Különben jóízű pörköltet és sülteket csak zsírral lehet készíteni.Az olaj rákkeltő hatású,és abban a pirospaprika íze nem is " jön ki".A mesterszakácsok is zsírt használnak ezekhez az ételekhez.
Az ismerősöd vagy avas zsírt használ,vagy olyan ételízesítőt,aminek rossz a szaga és mindenbe azt tesz.
Erről esezmbe jut egy régi mese:
Egy fiatalember megnősül.Minden délben elmondja az asszonynak,hogy jó amit főzöl,de nincs meg az a jó íze,mint éedesanyám főztjének.
Egy nap a fiatalasszony főzés közben azon filózik,hogy ha ma sem lesz jó az ebéd,akkor elmegy az anyóshoz tanácsot kérni.Eközben az étel nagyon lekozmásodott.Már nem volt idő új ételt főzni,átöntötte egy másik edénybe,és félve várta a férjét.Az megkóstolja a kozmást ételt,boldogan mondja:Látod asszony,végre eltaláltad,milyen a jó étel íze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!