A tej hizlal?
Mint MINDEN élelmiszer valamennyire hizlal, hogy mennyire, az az elfogyasztot mennyiségtöl függ.
100 ml friss tehéntej 65 kcal, ha egy pohárral (azaz 2 dl-t) iszol meg, akkor az 130 kcal, ami megfelel kb 10 dkg húsnak, vagy egy darab zsömlének. Ennek alapján el tudod donteni, hogy neked megfelel-e.
A tejben van a legkönnyebben emészthető zsír, szóval nem.
Viszont minden hizlal, ha túlzásba viszed a fogyasztását és nem mozogsz.
Ezt a kérdést már én is fel akartam tenni, mert próbálok fogyózni (vagy inkább odafigyelni arra, mit eszek, ez azt jelenti, hogy mellőzöm a kenyeret, tésztaféléket, kevés üdítőital, de abból is csak 100%-os, minimális édesség), viszont a tejről nem tudok lemondani, mert imádom, és nagy mennyiséget meg tudok inni belőle.
(Nem tudom, hogy dobozosból melyik "igazi" tej, de a Farmer tejnek elég jó íze van.)
Aki meg az anyatejes dolgot írta... 1 éves koráig csak azt kap? Fél éves korban mindenképp el kell kezdeni mást is adni a babának, mert nem elégíti ki a tápigényét, mellesleg meg 1 éves kora után is hízik, pedig akkorra már nem igazán az anyatej a fő táplálék, úgyhogy nem kéne hülyeségeket írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!