Nálatok mik fognak karácsonykor az asztalra kerülni?
Most múlt el Halottak Napja.
Nekem a Karácsonyra készülés az adventben van, ami még mintegy 3-4 hét.
Az, amihez kedvem lesz aznap. Nyilván tojás, olajos mag, kókuszzsír és zöldség lesz az alapanyag, mert sok mást nem eszem :D A páromnak pedig főtt rizs, mert mindennap azt eszi, kivéve, amikor olykor krumplit.
Gondolom, sütök mézest (bár méz nem sok lesz benne, inkább csak a tetején, Stroh rummal keverve, az finom) vagy csinálok valami zserbó ízű dolgot (a tészta viszonylag fölösleges, én a diót és a barackot szeretem benne), mivel a zserbó a kedvenc sütim. Az nem érdekel, hogy mit szokás.
Esélyes a zöldségleves és utána még valami... De hogy az rántotta lesz (alapértelmezett ételem), palacsinta vagy nyersvegán fogás? Ki tudja azt még? :)
De lehet, hogy nem főzök, mert megyünk a párom édesanyjához :) Kellemes társaság és jó szakács. Akkor csak sütit viszek, remélem sikerül finomat és szerintem cukorbetegnek valót készíteni (ami közel sem olyan szénhidrátos, mint a cukorbetegek tipikus ételei).
Gyermekkoromban azt terveztem, hogy karácsonykor mindig paprikáskrumpli lesz (több okból, pl. az volt a kedvenc ételem), de azóta életmódot váltottam s amúgy sem annyira poénos már a krumpli.
Ha különlegesebbre fogok vágyni, akkor sushi lesz (tempurált és/vagy nyers zöldséges), mert az rég volt, pedig szeretjük. Kár, hogy a rizs nem fér az életmódomba nagyobb mennyiségben... De majd újítok. Max. nem lesz igazi sushi, az mindegy, csak finom legyen.
Extrém esetben nem lesz igényem enni, ez esetben aznap nem eszem. De manapság ilyen nem szokott előfordulni.
Úgyhogy lehetőség az sokféle van. Tervezgetni nem szoktam.
"Extrém esetben nem lesz igényem enni, ez esetben aznap nem eszem. "
??? Ez komoly? Hogyhogy? Hogy birod?
szenteste francia saláta, sonkával- sajttal töltött csirkemell, mézeskalács
első nap tyúkhúsleves, marhapörkölt
második nap a maradék
Hú, hát most leírok mindent :D
Itthon: húsleves, saláták:kukorica, orosz-hús, francia, töltötthús, sülthal, krumpli (azt nem tudom milyen formában), mézeszserbó, mokkaszelet, lekvároslinzer
Nagyszüleimnél:halászlé, sülthal, töltöttkáposzta, valami rakottcucc, rántotthús, valami krumpli (ez nem boztos,de ott mindig ez van :) )
Éa úgy érzem elfogok hízni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!