A meghámozott krumpli meddig áll el a vízben?
Vettünk pár zsák krumplit, de a tárolást nem tudom olyan jól megoldani, télre már csírázik, puhul, esik össze minden évben, állandóan válogatni kell, meg csírátlanitani.
Arra gondoltam, ha megpuculnám mindet és beleraknám egy vízzel teli zárható hordóba, vajon nem állna el probléma nélkül hónapokig?
Nem. megpimpósodik a víz.
Ma igazán nem nehéz bármikor burgonyát venni. Ha nincs lehetőséged télire tárolni, minek veszel?
Ha nagyobb adagot, vagy hosszabb ideig akart tárolni, akkor le lehet fagyasztani, vízben rövid idö alatt tönkremegy.
A fagyasztás elött a krumplit hökezelni kell, azaz a késöbbi felhasználás módjától függöen elöfözni illetve elösütni és kihütve fagyasztani.
Ha nem tudod megoldani a tárolást (nem mintha a krumplit bárhol el lehetne tartani hónapokig), akkor minek vesztek egyszerre több zsák krumplit?
Ha vízben hagyod, megrohad. Sőt, fagyasztva is. Hónapok alatt meg persze hogy kicsírázik és megposhad. Ha meg minden évben újra és újra ugyanígy jártok, akkor végképp nem értem, hogy minek veszitek meg mégis minden évben a több zsák krumplit. Ennyire messze van bármilyen bolt?
"Ha nem tudod megoldani a tárolást (nem mintha a krumplit bárhol el lehetne tartani hónapokig), akkor minek vesztek egyszerre több zsák krumplit?
Ha vízben hagyod, megrohad. Sőt, fagyasztva is. Hónapok alatt meg persze hogy kicsírázik és megposhad. Ha meg minden évben újra és újra ugyanígy jártok, akkor végképp nem értem, hogy minek veszitek meg mégis minden évben a több zsák krumplit. Ennyire messze van bármilyen bolt?"
Egyrészt felénk ilyenkor jóval olcsóbb a krumpli, mint a tél közepén és nekkünk számít ez a pénz is.
Másrészt a lefagyasztott krumpli nem rohad meg (mitöl rohadna), hanem a következö évig eláll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!