Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az aloe verának milyen íze van?

Az aloe verának milyen íze van?

Figyelt kérdés

2015. okt. 4. 00:36
 1/4 anonim ***** válasza:
53%
Rettenetes. Gyantás-keserű. Ezért szokták olyan anyagokkal ízesíteni, amennyire ez valamennyire elfedi, pl. eper-, vagy barackaromával próbálják meg
2015. okt. 4. 08:07
 2/4 anonim válasza:
75%

Ha a külső keserű részét nem teszik bele, akkor fanyar, savanykás enyhén kesernyés ízű. Nekem ez a kedvencem, nem szeretem az ízesítettet.

Viszont több félét is ittam már és némelyiknek tényleg rettenetesen rossz íze van.

2015. okt. 4. 08:50
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Az aloe varának csak a belső, kocsonyás része fogyasztható, mert a külső zöld levélben és az alatta lévő sárgás részben olyan anyagok vannak, amik pl hasmenést és egyéb problémákat, akár terheseknél vetélést is okozhat.A kocsonyás rész íze vad, egzotikus, de nem vészes, nekem bejött.Nem az ízéért fogyasztjuk, hanem a hatásáért.Egyébként rostos gyümölcslébe is belekeverhető.Vannak olyan italok, amiben a natur gél mellé más gyógynövényeket , hatóanyagokat is tesznek így más problémákra is jó.
2015. okt. 4. 09:53
 4/4 anonim válasza:

Mivel több könyvet olvastam már erről a gyógynövényről, továbbá ismerek orvosokat és természetgyógyászokat, akik rendszeresen használják, néhány kiegészítést fűzök a fentiekhez.

Amikor valaki először megkóstolja az aloe vera belső kocsonyás részét, a gélt, valószínűleg egyáltalán nem annak az ízét fogja érezni. Az aloe vera gélje ugyanis kiválóan oldja a nyálkahártyákra lerakódott szennyeződéseket. A nyelvről és a szájüreg belső felületéről is. Szóval az első kortynál az ízlelőbimbók közé lerakódott szennyeződések egy része kioldódik és azoknak van olyan "rettenetes" íze.

Az aloe vera gél valódi íze legalábbis elviselhető - egyénenként eltérő, kinek mennyire jön be ez a tonikos ízvilág -, de csak akkor kezded el érezni, ha már több liternyit megittál belőle. Persze nem egyszerre, mert úgy túl erősen jelentkeznek a méregtelenítő hatás kísérőjelenségei: fejfájás, hasmenés, pattanások... Ez is változó, hogy kinél melyik és hogyan jelentkezik.

Aloéból amúgy több száz fajta van, de közülük csak pár alkalmas arra, hogy belsőleg is fogyasszuk - viszont jó néhány mérgező fajta is van. Szóval olyan forrásból érdemes beszerezni, ahol értenek hozzá annyira, hogy nem egy másik aloe fajtát adnak aloe vera (Aloe Barbadensis Miller) helyett.

Az aloe verában a gyógyhatású anyagokat elsősorban a levél közepén lévő gél tartalmazza. A levél külső része hashajtó hatású aloinban gazdag. Ez az az anyag, ami akár vetélést is okozhat. Ha valaki belsőleg akarja fogyasztani a növény géljét, erre külön oda kell figyelnie, különben nem biztos, hogy a kívánt hatást éri el.

A levágott levél hamar oxidálódik. Megfelelő kezelés nélkül a gél néhány óra alatt a hatóanyagai nagy részét elveszíti.

Az otthon tartott és házilag elkészített aloe vera hatóanyag-tartalma jelentősen alatta maradhat annak, amit a szakemberek termesztenek biogazdaságban, a számára ideális környezetben, majd hozzáértő módon szüretelnek le és dolgoznak fel. Ez a minőségbeli különbség miatt jómagam inkább szakszerűen feldolgozott formában használom ezt a gyógynövényt. Ha az egészségemről van szó, nem érem be félmegoldásokkal.

2015. okt. 5. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!