Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 20%-os alkohol elpusztítja a...

20%-os alkohol elpusztítja a baktériumokat?

Figyelt kérdés

2015. szept. 14. 22:04
 1/10 anonim ***** válasza:
nem
2015. szept. 14. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

20%-os? Ez valami elcseszett bor? :D


Mellesleg nem pusztítja el. :D

2015. szept. 14. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Amaretto Sour-tot szeretnék keverni, viszont nem szeretnék szalmonellát kapni. Ebben az esetben akkor ózonnal tisztított tojást kell vásárolnom.
2015. szept. 14. 23:32
 4/10 anonim ***** válasza:
Amaretto sour-hoz nem kell tojás. Megis milyen recepted van?
2015. szept. 15. 01:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

Kell bele tojás fehérje.

https://www.youtube.com/watch?v=X0Wyvw4QXII

[link]


De elég az is ha csak a google be írod be

[link]

2015. szept. 15. 02:11
 6/10 A kérdező kommentje:
Lehetséges, hogy meg lehet tojásfehérje nélkül csinálni, de szerintem úgy nem olyan finom, és nem néz ki olyan jól, én legalább is így tanultam.
2015. szept. 15. 02:17
 7/10 anonim ***** válasza:
A 20% az gyenge. :)
2015. szept. 15. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Ma megcsinálom, tojás nélkül és elmondom, hogy milyen.
2015. szept. 15. 10:45
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Az előttem szólók gyakorlatilag ötletelnek, szakmai ismeretüka témáról láthatólag nincs.

A 20%-os alkohol a LEGTÖBB BAKTÉRIUM VEGETATÍV ALAKJÁT elpusztítja.

Gyakorlatilag elpusztítja az összes obligát rothasztót (B. cereus, B. substilis, B. megaterum), a bélbaktériumokat, shgigelát, typhii-t, az enterococcusokat, proteusokat, stb.

elpusztítja továbbá csaknem az összes gombát, a penészeket is.

Viszont, ehhez hosszas behatás szükséges, azaz 20%-os alkoholban a baktériumok és a gombák nem szaporodnak, az érzékenyebbek néhány óra , az elelnállóbbak néhány nap alatt elpusztulnak.

A legtöbb, 9-12% alkoholtartalmú bor is szinte minden enterobacit és szaprofitát elpusztít, ellenben az acetobacterek életben maradnak benne, és szépen ecetet csinálnak belőle, amely megfelel a gombáknak...

ez azért lényeges, mert 20%-os alkohollal NEM LEHET lemosással fertőtleníteni, arra nem alkalam. Ahhoz 70%-os alkohol kell. (Vagy más, erősebb hatású szerek.) A 20%-os alkhol csak arra alkalmas, hogy amit abban eltesznek, nem romlik meg.

A nagy elelnálló képességű egyes vegetaívok és a spórák 20%-os alkoholban nem pusztulnak el, igen hosszú behatási idő latt sem, így pl. antrax vagy clostridum-spórák. Ez azért veszélyes, mert a botulizmus átmehet vele. A gyakorlatban az ön álltal leírt célra alkalmas.

2015. szept. 15. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Kipróbáltam tojás fehérje nélkül, és számomra nem volt sem látványban sem ízben olyan jó mint tojás fehérjével.
2015. szept. 15. 12:33

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!