20%-os? Ez valami elcseszett bor? :D
Mellesleg nem pusztítja el. :D
Kell bele tojás fehérje.
https://www.youtube.com/watch?v=X0Wyvw4QXII
De elég az is ha csak a google be írod be
Az előttem szólók gyakorlatilag ötletelnek, szakmai ismeretüka témáról láthatólag nincs.
A 20%-os alkohol a LEGTÖBB BAKTÉRIUM VEGETATÍV ALAKJÁT elpusztítja.
Gyakorlatilag elpusztítja az összes obligát rothasztót (B. cereus, B. substilis, B. megaterum), a bélbaktériumokat, shgigelát, typhii-t, az enterococcusokat, proteusokat, stb.
elpusztítja továbbá csaknem az összes gombát, a penészeket is.
Viszont, ehhez hosszas behatás szükséges, azaz 20%-os alkoholban a baktériumok és a gombák nem szaporodnak, az érzékenyebbek néhány óra , az elelnállóbbak néhány nap alatt elpusztulnak.
A legtöbb, 9-12% alkoholtartalmú bor is szinte minden enterobacit és szaprofitát elpusztít, ellenben az acetobacterek életben maradnak benne, és szépen ecetet csinálnak belőle, amely megfelel a gombáknak...
ez azért lényeges, mert 20%-os alkohollal NEM LEHET lemosással fertőtleníteni, arra nem alkalam. Ahhoz 70%-os alkohol kell. (Vagy más, erősebb hatású szerek.) A 20%-os alkhol csak arra alkalmas, hogy amit abban eltesznek, nem romlik meg.
A nagy elelnálló képességű egyes vegetaívok és a spórák 20%-os alkoholban nem pusztulnak el, igen hosszú behatási idő latt sem, így pl. antrax vagy clostridum-spórák. Ez azért veszélyes, mert a botulizmus átmehet vele. A gyakorlatban az ön álltal leírt célra alkalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!