Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az alkohol vízipipából fogyasz...

Az alkohol vízipipából fogyasztva is "hizlal"?

Figyelt kérdés

Vízipipából történő alkoholfogyasztásnál gyakorlatilag nem nyeli le az ember a szeszt, arra vagyok kíváncsi, hogy az energiaforrások (fehérje, zsír, szénhidrát) így is bekerülnek a szervezetbe ? Remélem, érthetően írtam le.

Köszi !

2015. júl. 26. 17:25
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
Az alkohol sem hizlal, csak felborítja a vízháztartásodat, ezért gondolod, hogy hizlal, mert felpüffedsz. Egyébként a szesz maga tényleg nem, a sör jobban hizlal a benne levő komlótól.
2015. júl. 26. 17:36
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi. A kérdésre tudsz válaszolni ?
2015. júl. 26. 17:37
 3/9 A kérdező kommentje:
Nyilván én sem tisztaszeszről beszélek, hanem rövidekről.
2015. júl. 26. 17:38
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2015. júl. 26. 17:38
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha alkohollal vp-zol, úgy bebszol, mint atom! Egyszer próbáltuk ki, hát soha többé, azt se tudtuk, mit vegyünk be másnap, vagy hogyan öljük meg magunkat, mert ott legalább nem őrülünk meg a fejfájás-hányinger kombótól :D
2015. júl. 26. 18:19
 6/9 anonim ***** válasza:
68%

Mi is próbáltuk már vízipipából, hát azt kell mondanom, hogy pia kidobás, mert nem fogsz tőle berúgni. Amúgy most nyílt vagy fog nyílni Angliában direkt olyan kocsma, ahol párologtatják az alkoholt és nem meginni kell. Akkora mennyiségben már lehet működik, de én vízipipától nem éreztem semmit.

Az meg hogy hizlal-e... hát, bejut a véráramba, de a beleket kikerüli, szóval valószínűleg nem.

"Az alkohol sem hizlal, csak felborítja a vízháztartásodat, ezért gondolod, hogy hizlal, mert felpüffedsz. Egyébként a szesz maga tényleg nem, a sör jobban hizlal a benne levő komlótól."

De, az alkohol bizony hizlal, rohadt magas a kalóriatartalma. Sokkalta több kalória van egy deci pálinkában, vodkában vagy akármilyen röviditalban, mint egy deci sörben.

[link]

[link]

"Két felesnyi pálinka már egy férfi napi kalóriaszükségletének felét fedezi..."

2015. júl. 26. 19:18
 7/9 Phoney ***** válasza:
100%

A desztillált alkoholban (vodka, stb.) NINCS fehérje, zsír, vagy szénhidrát. Etil-alkohol van benne, ami önmagában nem hizlal (mert nem tudja zsírrá alakítani a szervezet), de az ételkalóriák fölösleggé válhatnak a belőle nyert energia miatt, így a gyakorlatban lehet miatta hízni.

Az tökmindegy, hogy az alkohol gyomron vagy tüdőn át kerül a vérbe, de a vízipipában nem forr fel, ezért nagyon kevés jön át a tartályból. Persze a szén-monoxid hatását könnyű összetéveszteni az alkoholéval.

2015. júl. 27. 13:17
 8/9 anonim válasza:
100%
Vízipipából hogy lehetne alkoholt szívni? Nem a benne lévő folyadékot szívod, az csak azért van ott, hogy a füstöt megszűrje és lehűtse.
2015. aug. 4. 14:19
 9/9 anonim ***** válasza:
52%
Vízgőz is megy vele együtt, ami az alkoholos esetben vizes-alkoholos lötty.
2015. aug. 4. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!