Milyen készételeket lehet lefagyasztani?
arra gondoltam,szombat/vasárnap megfőzök a következő hétre,és adagokban lefagyasztom,hogy ne kelljen hétköznap a kaján gondolkodnom,mert nincs sok időm,így össze-vissza eszek.
pl krumplipüré/tészta/rizs?ilyeneket érdemes,vagy rossz ízük lesz?
Tőtöttkáposztaaaa! :D
Komolyan. Akkor bolognai spagetti, rakott kel, pacal, pörköltek, tökfőzelék, krumplipüré, tésztafélék, húsoskáposzta, levesek stb.
Pontosan, amiket felsoroltál, azok lesznek fagyasztás után szinte élvezhetetlen minőségű kaják.
De gyakorlatilag azokat szinte percek alatt el tudod készíteni frissen.
A sült/főtt/párolt húsokat előre elkészíted, lefagyasztod, és míg azok kiengednek, ismét átmelegednek, ezeket a köreteket frissen elkészíted!
Tejfölös, tejszínes, tejes, túrós, habos ételeket, vagy olyat, ami zselés, kocsonyás, nem lehet.
Tésztát lehet, de elég necces, nem szabad nagyon megfőzni, csak félig, mert különben szétmállik.
Rizst lehet minden további nélkül, én sokszor fagyasztok, semmi baja.
A főtt krumpli állaga és az íze már nem lesz olyan fagyasztás után, sőt a főtt leveszöldségek is kicsit löttyedtebbek lesznek.
Lehet még fagyasztani bármilyen egytálételt (a fentiek figyelembevételével), húsokat, kenyeret, a legtöbb süteményt is.
köszi a válaszokat.
melóban nincs lehetőség főzőcskézni,ezért kérdeztem a fagyasztásról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!