Tejfolos vagy pizzaszoszos alapon "dietasabb" a pizza?
Egyik munkatársam vendéglátós volt, pizzériában is dolgozott, ott a pizzaszósz fokhagymával, oreganóval, bazsalikommal, sóval, kis borssal fűszerezett paradicsompüré, tehát semmi olaj, ecet, cukor.
Bár gondolom, ez pizzériától is függ.
Paradicsomszósztól függ, van, amelyik olyan savanyú, (és kesernyés) hogy kell bele cukor, és akkor máris ott van kalóriában mint a tejfölös alap.
De tekintve, hogy egy pizzára kell vagy egy deci öntet, és hogy ennek hány %-a zsír, vagy cukor, ez a mennyiség elenyésző magához a pizzához képest.
Úgyhogy mindegy.
Még egy megjegyzés, viszonylag jól ismerem a pizzák összetételét is, meg készítését is, meg nagyjából azért az egészséges/ káros dolgokkal is képben vagyok, de akárhogy gondolkodom, nem látom, mi a fene lehet egészségtelen egy pizzában!
Köszönöm a válaszokat, akkor szósszal kérem! :)
Egyébként tortillát érdemesebb ennem inkább, mint pizzát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!