Vettem virágmézet, nagyon-nagyon sűrű, és "túl" édes. Átlátszatlan. Vajon cukrozva van?
Én termelőnél veszem, nála is van átlátszó meg nem.
A nem átlátszó azt mondja tisztább mint az átlátszó, valamivel drágábban is adja.
A virágméz nagyon hamar összeáll. Semmi baja sincs, tedd be kicsit mikroba, de ne sokáig, mert ha nagyon felmelegszik elveszti jótékony hatását.
Egyébként próbálj meg mindig méhésztől vásárolni, mert amit üzletben veszel az semmire sem jó!
Nincs cukrozva. Nekünk is vannak méheink, és a hidegen összeáll, besűrűsödik a méz. Ha felmelegíted, ne mikróba tett, mert tönkreteszi, csak max. 60 C fokig melegíts, vagy meleg vízbe állítva, vagy radiátorra, ha nem túl forró. Én radiátorra teszem, hogy újra átlátszóbb, folyósabb legyen, de nálunk a víz soha nem megy 60 fok fölé.
Nekünk van olyan mézünk, a tavalyi első pörgetés, ami olyan sűrű lett, mint a zsír. Ez a méhek többször is átdolgozták a télen, és nagyon-nagyon édes.
Ha tescoban veszel mézet, az ugyan átlátszó, meg folyós, de egyáltalán nem olyan jó minőségű, és még drágább is, mint a termelőtől vett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!