A gouda vagy az edami sajt hasonlít jobban a trappistához?
Szerencsére egyik se hasonlít túlzottan arra a förtelemre.
De ha muszáj, akkor a nagyon fiatal, legolcsóbb gouda sajtoknak semlegesebb az ízük. A közepes vagy az öreg sajtok már kellemesen aromás, jellegzetes ízűek. Az edami pedig egyáltalán nem hasonlít, teljesen más íze van.
Az elsö gondolatom nekem az az volt, hogy SZERENCSÈRE EGYIK SEM.
A trappista nem nevezhetö sajtnak, annyira rossz minöségü. (Régen nem volt rossz, de amióta nem érlelik megfelelö módon és ideig, azóta emberi fogyasztásra alkalmatlan.)
"Szeletelt gouda és trappista közt szinte nincs is különbség."
HA ezt így érzed, akkor NEKED nincs ízérzékelésed!!!!! A kettö nem összehasonítható, annyira más.
Amit itthon trappistaként árulnak, az egy pár hétig érlelt túró. A valódi trappistát 2-4 hónapig érlelik, tele van apró lyukakkal és az egyik legfinomabb sajt, ráadásul nem is olcsó. Valódi trappistát speciális sajtboltokban lehet kapni, de megkérik az árát.
A Gouda frissen egy kellemes tejszínes sajt, az idősebb, érleltebb sajtoknak markáns ízük és kesernyés, állott "lábszaguk" van, ez sokak számára kellemetlen, nem mindenki szereti.
Az Edami sajt tejszínes, semleges ízű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!