Vannak csak húst evő emberek?
Az jutott eszembe, hogy ha vannak olyanok, akik csak növényt esznek, vannak-e csak húst evők. Nem egynémely bolondra gondolok, mert a 7 milliárd ember közt van mindenféle, de nagyobb számban vannak-e?
Eszkimók talán, de nem vagyok benne biztos, főleg nem napjainkban.
Az eszkimók esznek hagyományoasa CSAK húst, egyszerüen azért, mert ott nincs más.
Ma ugyan a legtöbben közülük elkezdtek "normálisan" étkezni, de meg is betegszenek töle, mert a szervezetük az évezredek során a csak hús evéséhez alkalmazkododtt.
Úgy érted, csak állati termékeket evők, ugye?
Vannak, a zerocarberek étrendjébe max. fűszerként fér bele növény (bár lent ehetnének, de azt sem szoktak, úgy tudom). Elég egészséges étrendnek tartják és vígan élnek rajta évtizedekig. Nemrég hallottam csak erről, érdekes.
Tudtommal mindent be lehet vinni így, de ahhoz az állat igen sokféle részét meg kell enni, elkerülhetetlen a belsőségek evése, miegymás. S természetesen a kalória zömét a zsírnak kell adnia, nem akarnak fehérjemérgezést vagy rabbit starvationt kapni, az nem poén, plusz drága és macerás is lenne, ha nem Te fogod a bőségben levő nyulat a mezőn, hanem meg kell venned a sovány húst.
Nem tudom, hányan vannak, de népszerű dolog, vannak fórumaik meg minden. Sok ketogénező pedig legalább ideiglenesen kipróbálja az ilyesmit.
#2: Húst és zsírt. A test könnyen alkalmazkodik más étrendhez, bizonyára nem jól álltak át a vegyesebb étrendre.
Ha egy növényt nem evő, nulla rostbevitelű ember bélflórája kap egy kupac rostot, amivel nem tud mit kezdeni, az rosszullétet okoz, amíg át nem alakul a bélflóra. Ha viszonylag sok szénhidrátot eszik az ember szinte szénhidrátmentes étrend után (hiszen szénhidrátmentesen nem lehet étkezni, a húsban is van szénhidrát, főleg némely fajtájában), az is rosszullétet szokott okozni.
Bevallom, erről az irányról nem tudok sokat, de a normál étrendről szénhidrátszegényre, ketogénre és zerocarbra átállni, nos, ezt rengetegen meglépték. A test nagyon gyorsan képes adaptálódni.
Nincsenek.
Az eszkimók is esznek növényi táplálékot, évente pár hónapig tudnakgyűjteni - a wikipedia ír róla.
Az egyetlen olyan emlős ami csak húst eszik, a jegesmedve.
Aki csak növényt eszik ember létére, az is MEGBETEGSZIK. Az ember MINDENEVŐ. Muszály neki növényi ÉS állati táplálékot is fogyasztania.
A mindenevő nem azt jelenti, hogy kell növény és állat is, hanem hogy táplálék számára mindkét csoport.
Ha a tápanyagot be tudja vinni csak az egyikből (illetve a modern ember még kiegészítőket is szedhet), akkor simán elélhet úgy is. De hisz ezt mutatják a vegánok és a zerocarberek :)
Nem hiszem, hogy egy embernek sokat számítana minimális mennyiségű növény. Abban minimális mennyiségű tápanyag van. Bármilyen tápanyagot nézek növényekben, az jön le, hogy sokat kell belőlük enni, mindennap, ha azt a tápanyagot rájuk akarom alapozni... Sok vitamint pedig rendszeresen be kell vinni...
Csak hús? Akkor az összes eszkimó köszvényes :)
Egyébként Oroszország is ilyen ha az éghajlatát tekintjük. Emlékszem régen még a legszarabb almát is mind felvásárolták, amit már itthon nem tudtunk eladni, mert vitték Novoszibirszkbe és ott nem terem meg ilyesmi. Szerintem az eszkimók is egy bizonyos réteg legalább is vásárolnak fel más országokból zöldséget, gyümölcsöt. (gondolom én)
#9
A köszvénynek inkább a sóhoz van köze mint a húshoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!